Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


hiperkinetski sindrom


Autor Poruka

Darko

01.06.2001. 18:04

Srdačno Vas pozdravljam!
Drago mi je da ste se pojavili na internetu i nadam se da ćete moći mnogima pomoći svojim savjetima i odgovorima.

Našem sinu od 6 i pol godina liječnik psihijatar dao je dijagnozu hiperkinetski sindrom. Dijagnoza je definirana prilikom pregleda za upis u osnovnu školu.
Kod djeteta je primjećena slabija grafomotorika i koncentracija na pojedine stvari. Inače je vrlo inteligentan, komunikativan i po tim karakteristikama liječnica je rekla da bi prolazio sa odličnim ili vrlo dobrim. Nije agresivan, ne ljuti se bez veze i često.
Prilikom poroda ustanovljen mu je pes equinovarus na desnoj nozi i nakon operativnog nalaza u 1. godini života nije bilo više potrebe za drugim zahvatima.
Molim da mi ako možete predložite ustanove ili način rada kako riješiti te probleme. Napominjem da je zbog tih činjenica predložena odgoda upisa u školu što smo mi roditelji prihvatili. Mogu li se za 1 godinu ti problemi riješiti.
Općenito molim ako mi možete napisati nešto više o hiperkinetskom sindromu.

Bit ću Vam vrlo zahvalan ako mi što prije odgovorite. Hvala!

Dr Marija Bošnjak Pašić

01.08.2001. 22:12

Vama bih obzirom da se radi o djetetu preporučila savjetovanje i pregled djeteta kod neuropedijatra. Ne znam u kojem gradu živite, a što se tiče Zagreba, specijalizirana ustanova tj. Bolnica za dječje bolesti nalazi se u Klaićevoj ulici. Obzirom na dijagnozu bilo bi uputno prvo radi obrade uputiti se neuropedijatru, a on će ovisno o potrebi u liječenje Vašeg djeteta uključiti i ev. dječjeg psihologa ili psihijatra.