Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Molim savjet


Autor Poruka

IVONAP

20.02.2008. 17:20

Zbog iznenadne psihičke i fizičke slabosti, drhtavice, mučnine i jakog lupanja srca, doktor opće medicine poslao me na vađenje krvi i da napravim eeg zbog sumnje na epileptični napad. Nalaz krvi još nije gotov, a nalaz eeg-a glasi: srednjevoltažna osnovna cerebralna aktivnost je miješanog alfa ritma. Postranično se vidi sporijeg ritma 5-7c/sec. Vizualna blokada slabije izražena. Nema asimetrije niti gen.paroxiz.izbijanja. HV nema novih promjena. Zaključak: blaže dizritmičke promjene postranično (d.d.) S tim nalazom išla sam kod neuropsihijatra koji mi ništa nije pojasnio, već me uputio na ct mozga, TCD i fundus. Rekao je da mi je opisani napad na psihičkoj bazi te mi je prepisao antidepresive i misar tablete. Navedenu terapiju još nisam počela koristiti. Molim Vas budući da mi nitko ne želi ništa protumačiti (doslovno mi je rečeno da me se ne tiče zašto sam poslana na CT mozga) pojasnite mi nalaz eeg. Zabrinuta sam. Je li CT mozga doista potrebno raditi s obzirom na nalaz eeg-a.
Hvala unaprijed.

Prof. dr. sc. Vida Demarin, dr. med

06.03.2008. 15:00

Poštovana,
Mislim da bi bilo korisno poslušati savjete liječnika i obaviti preglede koje traže. CT mozga je pretraga koja može isključiti neke ozbiljnije uzroke vaših tegoba, stoga ga je korisno napraviti. Isto tako, preporučam da uzimate lijekove koje vam je pripisao psihijatar jer na taj način činite svoj dio u razrješavanju svojih tegoba.