Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


neuralgija?


Autor Poruka

Maja

24.09.2001. 10:21

Moj devetogodišnji sin ima povremeno jake bolove u području desnog oka i dijela lica i Čela oko tog oka. To se počelo javljati oko njegove 5 -e 6-e godine.Primjetili smo da bolove izaziva jače umaranje, promjena vremena a katkad niti jedno od toga. Dijete nije preopterećeno. Imamo još dvoje djece, a on je najstariji. Obiteljski život nam je vrlo skladan.Živimo u malom mjestu, djeca imaju dosta prostora za igru i boravak na zraku.Njegova pedijatrica smatra da se nije potrebno previše uzbuđivati zbog toga.Kontrolom vida i oka nisu ustanovljene nikakve promjene.Bolovi se javljaju ponekad dan dva za redom, zatim tek za desetak dana... Uglavnom svaki mjesec 1-2puta bez nekih pravilnih razmaka. Bolovi su takvi da se dijete umiri, pokrije dlanom bolni predio, po izrazu lica primjećujemo da ga dosta boli i takvo stanje može potrajati cijeli dan. Predvečer zaspi, spava dulje nego obično i ujutro se probudi bez ikakvih bolova. Molim vas da me uputite što i gdje moramo poduzeti. Unaprijed hvala,
zabrinuta mama

Dr. Marija Bošnjak-Pašić

09.10.2001. 17:24

Obzirom na tegobe koje ima Vaš devetogodišnji sin, unazad 4-5 godina savjetovala bih Vam pregled neuropedijatra koji će vidjeti je li djetetu potrebna dodatna obrada.