Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pojašnjenje nalaza magnetske rezonance vratne kralježnice


Autor Poruka

cleuna

26.04.2013. 01:50

Poštovanje,
zamolila bih vas ako biste mi mogli protumačiti nalaz magnetske rezonance vratne kralježnice. Imam 25 godina, te već pola godine imam određene simptome: vrtoglavice, pritisak u stražnjem dijelu glave, umor, trnjenje ruku, slabost u nogama, osjećaj da ću se onesvijestiti. , te preporučiti što dalje.


Uredna je visina trupova kralježaka, njihova struktura. Širina i.v. prostora L4-L5 I L5-S1 blago je smanjena, a diskovi su nižeg intenziteta signala/desikacija/. Umjereno izražene, ali dobi neprimjerene degenerativne promjene fasetarnih zglobova od L3 naniže, obostrano.

Na učinjenim slojevima vidljivo je u visini i.v. prostora..
L4-L5 manja dorzomedijalna/paramedijalna lijeva protruzija diska blago suzuje lijevi lat. recesus.
L-5-S1 manja dorzomedijalna protruzija diska popunjava prednji epiduralni prostor i u kontaktu je sa izlazištem S1 korjena iz duralne vreće. Lat. recesusi nisu suženi.

Prof. dr. sc. Vesna Brinar, dr. med.

07.06.2013. 19:35

Vaši klinički simptomi nemaju nikakve veze s učinjenom pretragom - MR-om lumbosakralne kralježnice. Inače su vaši simptomi više tipični za serotonergički poremećaj a ne za organsko oštećenje. Za navedeno trebate učiniti neurološki pregled na temelju kojeg se može odlučiti da li Vam je potreban MR mozga i vratne kralježnice.