Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


SIRDALUD


Autor Poruka

miramiseta

17.05.2008. 11:00

Bolujem od MS-a i godinama uzimam Lioresal koji mi bas i nije pomagao, samo sam izgubila snagu u misicima. Nabavila sam Sirdalud (Tizanidine) koji je u hrvatskoj nemoguce kupiti. Sada me zanima koji je proces prelaska sa Lioresala na Sirdalud. Vec sam pocela smanjivati dozu Lioresala, uzimala sam 50mg dnevno a sada sam na 25mg. Zanima me i da li se ta dva lijeka mogu uzimati istovremeno bar u fazi prelaska.
Hvala unaprijed

Prof. dr. sc. Vida Demarin, dr. med

06.06.2008. 12:05

Poštovana, iz vašeg upita nije jasno, jeste li se prethodno posavjetovali s nadležnim neurologom u pogledu terapije, što bi bilo više nego uputno.
Inače, terapija Baklofenom započinje malim dozama 3 x 5 mg, a zatim se povećava do optimalne doze koja iznosi 60 do 75 mg (3 x 20 ili 25 mg), uz blaže neželjene efekte, te uz oprez da se terapija ne smije prekidati naglo, zbog moguće pojave epileptičnih napada ili halucinacija. Preporuka je da postupno u potpunosti prestanete uzimati Baklofen tj. Lioresal te da nakon toga također postupno započnete terapiju s Tizanidinom (Sirdalud); počinje se sa 3 x l mg, sa postupnim povećanjem do 36 mg dnevno; osim što djeluje na spasticitet, lijek stabilizira i mišić mokraćnog mjehura. Srdačan pozdrav.