Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


što kad je sve u redu?


Autor Poruka

SONJA

09.12.2003. 13:44

Poštovani,
zanima me Vaše mišljenje o slijedećem;
moj suprug je star 35 godina. Ne boluje od nikakovih kroničnih bolesti,smetnje je do sada imao isključivo sa vidom(40%sljep na jedno oko)što se regulira nošenjem naočala. Unatrag godinu dana počinju njegovi problemi; vrtoglavice, nekada kaže i cjelodnevne, umor koji ne prestaje ni nakon podužeg spavanja, slabost. Sve to se najviše ispoljava, po njemu, nakon ručka, i vrlo često ga kolege s posla iznose iz restorana ( u kom ručaju,) jer se sruši. Nekoliko puta su ga vozili u najbližu bolnicu na obradu, gdje ništa neuobičajeno nije pronađeno.
U tih godinu dana nekoliko puta je radio KKS i svi nalazi su dobri. Tlak u redu, sklon niskom (jedno vrijeme doktorica prepisivala Ditamin- nije koristilo). Rađen color dopler žila vrata, nalaz u granicama normale. Rađena gastroskopija i provedena terapija na "helio bakteri" koja ipak nije izolirana u nalazu. Utvrđeno je samo da ima "blaži oblik" gastritisa.Prepisan Controlock. Ništa nije bilo bolje. Napominjem da sam ga nekoliko puta vozila na hitnu, budući se znao srušiti prilikom tuširanja(ne gubi svijest)gdje su mu uvijek davali infuziju i to je bilo to.
sada ga doktorica šalje fizijatru jer ima od djetinjstva blagu skoliozu, pa bi kao moglo biti to. On je totalno frustriran svim tim događajima i čini mi se da već postaje opsjednut tim, budući tvrdi da nema dana da mu se ne vrti ili ga ne boli glava! ono što mene smeta jest činjenica da njegova liječnica smatra kako je to sve na psihičkoj bazi, kao posljedica njegovog "ratovanja" u što ja ne mogu vjerovati, jer zašto bi to bilo sada, 11 godina poslije i zašto samo vrtoglavice i slabost?
Da ne zaboravim, uz taj umor, slabost i vrtoglavice uvijek je prisutno i podrigivanje, te jači ili slabiji osip po licu ili vlasištu.
Što Vi savjetujete i može li se možda doći do Vas na pregled?

HVALA !!!

prof. dr. Zlatko Trkanjec

03.03.2004. 13:13

Svakako bi bilo preporucljivo da se Vas suprug javi neurologu (specijalisti za bolesti zivcanog sustava) koji ce ga špregledati i uputiti na potrebne pretrage kako bi se pokusao otkriti uzrok njegovih tegoba.