Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


terapijski postupci


Autor Poruka

Marko

27.01.2002. 18:51

Moj djed u dobi 86 godina pao je po stepenicama i udario glavom o beton.Nakon toga postupno se sve slabije kretao i na kraju mu je potpuno oduzeta lijeva ruka i noga. On je sad prakticki nepokretan, a i slabo govori.Neurolog je rekao da je to moždana ishemija, te uzima lijekove oikamid, ginko, b-vitamin i antioksidante.Inace ne boluje od nikakvih bolesti, nema poviseni krvni tlak i sl., ne pokazuje znakove skleroze, kontrolira stolicu i mokrenje i potpuno normalno rezonira.Solidno jede, ali ga treba hraniti jer sam ne može.Kako iskljucivo sjedi ili lezi on vidno propada (mišići).Kad ga dižemo on se ne može ispraviti.Da li imamo pravo na kakvu kućnu njegu (fizioterapeutski tretman) i da li mislite da bi mu to koristilo?Obzirom da nema drugih zdravstvenih tegoba željeli bismo se potruditi da mu olakšamo. molimo vas za vaše mišljenje, kao i da ukoliko imate neku korisnu sugestiju da nam istu uputite.Unaprijed hvala.

Doc.dr. Zlatko Trkanjec

29.01.2002. 21:03

Moždana ishemija je vrsta moždanog udara, tzv. ishemijski moždani udar kada dolazi do začepljenja krvne žile ugruškom i odumiranja tkiva mozga koje ta krvna žila opskrbljuje krvlju. Najčešći simptomi su slabost ili oduzetost polovine tijela, nemogućnost održavanja ravnoteže, smetnje govora itd. Moždani udar češće pogađa osobe u starijoj životnoj dobi. Nakon preboljelog moždanog udara svakako bi trebalo provesti rehabilitaciju, pa bih Vam savjetovao da se s liječnikom opće prakse dogovorite o organizaciji rehabilitacije.