Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6611 | Broj poruka: 26345

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Otporne gliste???


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Daja

28.01.2009. 02:05

Postovani,

dijete je staro 21 mjeseci ima djecje gliste, i nikako da ih se rijesimo, vec 2.put koristimo Vermox sirup u mjesec dana,al one su i dalje prisutne citavo vrijeme jer dijete se budi nakon sto usne i budi se rano ujutro jer ga svrbi, u analanom otvoru ujutro vidim jajasca i bijele koncice. Svaki dan mijenjam posteljinu,doma se cisti sve svaki dan,posteljina se mijenja svaki dan,djetetu peremo ruke vrlo cesto,te mu cetkamo noktice,svaki dan ga tusiramoigracke se dezinfeciraju....<uz dijete i mi smo uzimali terapiju tabletama Vermox.Da napomenem da je dijete totalno bez apetita,i da slabo napreduje nazad par mjeseci.

Inace, prvi put sam posumnjala na gliste prije 3 mjeseca,rekli su mi da nosim stolicu na analizu,i naravno ovdasnji dr.nisu nista nasli i rekli mi da se smirim i da nije to nista. Dijete citavo vrijeme kaslje,imao je bronhitis i jedno jutro uz taj produktivno kasalj poceo povracati i u sadrzaju koji je vecinom bila slina zamijetim glistu oko 10 cm dugu, vrlo malo mi je falilo da se srusim od muke. Dr. je rekao da ce se to rijesiti vrlo brzo uz taj sirup al prvi put nije otislo i citavo vrijeme dok je uzimao sirup imao je simptome,doduse manje al i dalje sam nalazila koncice ,i za vrijeme uzimanja i poslije . Ja sam vise luda od muke i cim mi se dijete krene trzati po noci za otprilike 2 sata nakon sto usne znam sto je i znam da ce ujutro u 5 vec ustat iz kreveta jer vidim da ga muci.
Doktore pomozite ,ima li neki ucinkovitiji lijek i zasto je taj parazit tako otporan na ovaj lijek?!!!!
I da jos napomenem da nisam u Hr i nemam povjerenja u lijecnike u Bosni i Hercegovini ,jer dosada jos nisam naisla na nekog tko je temeljit vec sve sto me zanima rijesavam preko Interneta,ovo nije prvi put da se vama obracam.

Zahvaljujem vam unaprijed

Darko Richter, dr. med.

28.01.2009. 12:15

Kao prvo, jajašca na analnom otvoru ne može vidjeti nitko prostim okom, pa čak niti brižna mama.
Već taj podatak me malo zabrinuo, jer, pitam se, je li istina i ono ostalo što vidite.
Ponovite kuru Vermoxa, i smirite se.

Daja

03.02.2009. 18:05

Postovani dr. Richter,

Dijete uporno ima grčeve u trbuhu,stisce guzu i grci se,jos ne govori al vidim da ga bas muci trbuh,krene plakati dok spava i privlaci noge k sebi,dok doji ukoci nogice i savija se prema naprijed. Stolica 2 dana za redom neg. na parazite.Zaboravila sem reci da je odmah drugi dan iza prve ture Vermoxa pio Klavocin bid kroz 5 dana-naime odmah iza terapije Vemoxa,jedan dan poslije temperatura mu je skocila na 40,5. Doktor rekao da su pluca ok,i da je bronhitis. Sav je skripao.Od klavocina dobio uzasan proljev,sama voda po citavi dan.Bili na hitnoj radi blage dehidracije.Kad je popio klavocin poceo mu je jako curiti nos,te je kasalj postao produktivan.Malo jos kasljao pa se sve smirilo.Nakon te terapije Dr. rekao je da ponovimo Vermox 2.puta . <Sada smo vadili nalaze koji su sljedeci:
Sedimentacija 4
Broj eritrocita 4,38
Broj leukocita 13,1
Hemoglobin 116

Diferencijalna krvna slika

Segmentirani 0,18
Limfociti 0,68
Monociti 0,04
Štapićasti 0,03
Eozinofilni 0,07

GUK 3,1
bilurubin ukupni (3,4-17,1) 5,2
SGOT (0-19) 25
SGPT (0-17) 14
Kreatinin (62-125) 65
Urea (3,2-8,3) 3,3

Nisam jos stigla otici po nalaz urina al telefonski su rekli da je sve u redu,a CRP i LDH ce bit gotovi u petak.

Molim vas jel mi mozete reci dal su labor.nalazi u redu?

Oprostite sto vas "davim" opet i zahvaljujem na strpljenju.

Darko Richter, dr. med.

03.02.2009. 18:40

Nalazi su uredni.

Daja

03.02.2009. 23:40

Doktore hvala na brzom odgovoru. Tek kad od vas cujem da je u redu onda vjerujem,bolje da vam ne kazem sto su mi u laboratoriju rekli za nalaze. Zahvaljujem

Puno pozdrava

Darko Richter, dr. med.

04.02.2009. 10:50

Ne znam što su vam mogli reći u laboratoriju, osim da su uredni.
Međutim, u laboratoriju rade mnogi ljudi, i sve što se tamo čuje, ne mora biti jako relevantno za nalaze.

ekamariko

28.01.2019. 23:45

Postovani,
Imam djecaka,2,5 godine i od polove decembra prosle godine,vec mjesec i po dana mucimo se sa ascaris-om. Radili smo analizu stolice na parazite i bila je pozitivna. Djecak popio jednu turu soltrika 2x5ml/3 dana. Nakon toga nalaz je opet bio pozitivan. Nakon 21 sa ponovili smo terapiju soltrikom. Opet smo nosili stolicu na analizu i opet je bila pozitivna- Ascaris lumbricoides. Opet je popio soltrik,medjutim nalaz je opet pozitivan. Drzimo se higijenskog rezima i analize smo radili h razlicitim laboratorijama. On nema nikakve simptome.
Hvala.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

04.02.2019. 11:45

Posavjetujte se s infektologom, mozda se oduci za terapiju albendazolom.