Postovani doktore
Moja curiva ima 2 godine i 4 mjeseca, lijecena je makropenom zbog upale grla, poslije 7 dana makropena otisli smo kod pedijatrice na kontrolu,vadili kks leukociti bili 9,8,rekla da je dijete ozdravilo,i da je bila u pitanju neka viroza, te da nastavimo inhalacije sljedeca 3 dana.
Dan poslije prestanka antibiotika promjetim da je dijete crveno u licu(poslije inhalacije), temperatura je bila 38,8 C i dam joj 1 kas dalsy.prije spavanja oko 23 oj je temp.ponovo 39 i dam joj ponovo dalsy-proslo je bilo 8 sati od prethodne doze.
Ujutro temp.39,4C,dijete je kasljalo i povratilo sirup koji je popila navecer ne promijenjen.Pedijatrica kaze dodjite odmah,to varenje ne radi!!! U panici idemo i tamo joj pedijatrica konstatuje upaljeno grlo i daje joj pancef sirup, 1 kas 5 ml na 24 sata,.To je bilo u petak,medjutim sutradan cijeli dan visoka temperatura,ujutro je imala 39.8 C ,na perporuku pedijatrice temp.skidali smo voltaren cepicima ,dala sam joj samo 1 cepic u subotu popodne i temp.je spala na 39, da bi kasnije ponovo rasla u rasponu 39-39.8,skidala sam dalsyjem 8 sata nakon voltarena.
sutradan je opet bilo ista situacija,navecer i taj dan sam joj davala samo dalsy, uvecer u 21 temperatura 39.9 i odemo na hitnu.
pitaju me sta sam joj dala i kada,kazem dalsy u 14 i oni joj daju voltaren od 12.mg. Zamolila sam ig da ne daju voltaren nego dalsy koji sam ponijela sa sobom u torbi,no ipak su dali voltaren.
Tu noc radimo nalaze leukociti 20.4, crp 19. Mozete li reci zasto su leukociti porasli za 2 dana sa 9.8 na 20.4 i jos je pod terapijon pancefa?Salju je na druigu kliniku oni kazu da dijete ima tonzilofaringitis,i da se urade ambulatno nalazi krvi ,urin,brisevi grla i nosa.,jetrini enzimi.To su rekli na infektivnoj klinici,vracamo se na pedijatriju tamo nas salju kuci.
U pon idemo njenoj pedijatrici ona kaze grlo je upaljeno, slikali smo pluca nalaz uredan.Kaze nema svrhe raditi jetrine nalaze i krvi sto je trazila dok.infektolog nego da nastavi.Inace od ponedjeljka nema temptraturui ona je niska od 34.8 po noci i uvecer do 35.2 po danu,zabrinuta zbog niske temp,uradili smo nalaze krvi privatno samo kks i crp leuk 7.8 i crp manji je od 8.
juce smo bili na kontrli i dok.kaze da je dijete zdrvao,i da moze u vrtic,ali da se odmori 10 dana i da joj uvedem vitamine i sl.
Kaze mi da ne brinem zbog niske temp,dijete je veselo,igra se,bolje jede,ali je hladno na dodir i rukice,po danu joj zna biti i 36,4 nekad kad je bas topla.uglavnom je oko 35,3 i tada je hladna na dodir.
Njena pedijatrica je rekla da ne trebamo raditi AST,ALT ,LDH,CK i da je zdrva.
Nalaz urina je uredan.
Molim Vas za vase misljenje i kako da rijesim nisku tempreturu,da li ce imalti posljedice,da li da se brinem,da ali je potrebno obaviti jojs neke pretrage.
Hvala Vam puno i nestrpljivo cekam Vas savjet.
Puno pozdrava