Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2661

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


aparat


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

anamarija

10.04.2002. 08:56

Postovana doktorice!
Imam mnogo problema sa zubima i nazalost dosta sam ih izgubila vec,ali pitala bih Vas sada ovo sto me trenutno najvise zanima:
imam 25 godina i prije godinu dana pocela sam nositi aparat za ravnanje zubi,(ravnam samo gornje trojke i desno jednu cetvorku)kako bi se dobio sto kvalitetniji zagriz(radit cu umjetne zube).Problematicna je gornja lijeva trojka koja je previse unutra(fale mi prednja 4 zuba ,a trojke ce biti nosaci,radit ce mi most).Jos me zanima da li je u mom slucaju most najbolje rjesenje?Navodno da ima pomaka na bolje,ali vec sam lagano posustala pa me zanima da li je zbilja moguce 'prebacit' tu gornju trojku(u mojim godinama) da mi ide 'preko' donjeg zuba?Vijke okrecem jednom tjedno,uglavnom kad sama osjetim, da cu, ako navijem vijke,moci staviti aparatic.
Unaprijed vam zahvaljujem na odgovoru!

Dr.sc. Silvana Jukić

18.04.2002. 23:34

Na zalost, ne mogu Vam puno pomoći jer sam ja specijalist dentalne patologije i endodoncije a ne ortodoncije. Koliko ja znam (kao opći stomatolog) godine nisu zapreka za ortodontsko pomicanje zubiju. Preporučam Vam da ipak da imate povjerenja u ortodonta koji Vas liječi i strpljenja da izdržite terapiju do kraja. Nemam uvid u potpunu situaciju što se tiče mosta, no ako Vam nedostaju četiri prednja zuba, a preostalih ima dovoljno da se nosači mosta mogu pravilno rasporediti, most bi bio najbolje rješenje. Alternativa Vam je proteza (što ne preporučam obzirom na godine).