Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2661

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


Filmski bijeli zubi


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Mario

01.07.2002. 12:48

Citao sam da u USA, a zadnje vrijeme i zapadnoj evropi vrlo popularno (napraviti, operirati) "filmski bijele zube". Cjena se krece oko nekoliko tisuca dolara. Molim Vas gdje u blizini rade takve zahvate jer koliko znam u Hrvatskoj nazalost rade samo djelomicno izbjeljivanje zubi, nekoliko stotina Kuna. Imam 25 godina i zdrave zube i zelio bih "filmski bijele zube"
Unaprijed zahvalan
Mario

Dr.sc. Silvana Jukić

07.07.2002. 23:12

Pretpostavlajm da se pod pojmom "filmski bijeli zubi" ( i po cijenama koje spominjete) krije protetsko zbrinjavanje zubiju bezmetalnim keramičkim krunicama ili ljuskama. Time se dobije izvanredni estetski učinak a mnoge filmske zvijezde su se njima poslužile. Tako je npr. Marlyn Monroe učinak filmski bijelih zubiju postizala ljuskama koje je postavljala na zube prije snimanja, jer u to doba nije postojalo sredstvo kojim bi se trajno zaljepile. Ljuske su pogodne za "zdrave zube" jer se ne prebrušava čitav zub već samo njegova prednja ploha. Kod nas postoje stomatološke ordinacije koje pružaju takve usluge i uglavnom su privatne. Jedna od njih je ordinacija dr. Sumića u Zagrebu.