Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2661

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


Fistula


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Iremm

14.02.2019. 15:10

Poštovani,
na na gornjoj 4-ci mi je punjen kanal i imam krunu. Naime, išla sam slikat zube zbog 6-tice gornje koja je vađena pa mi je stomatolg vidio da na toj 4-ci koja je rađena neku sjenu na samom vrhu korjena. To je bilo prije cca 6-7mj. Sada unazad dva-tri dana mi se javlja fistula, na zubnom mesu bijeli prištić koji pukne ali se opet napravi. Mene zub ništa ne boli niti smeta samo mi se pravi taj prištić i malo je neugodno. Da li se moram javit hitno kod stomatologa jer me strah od neke sepse ili nešto..
Koje je liječenje zuba s obzirom da imam krunu na toj 4-ci.

Hvala

Dean Cekić, dr. med. dent.

18.02.2019. 10:15

Poštovana,

Radi se o kroničnoj upali na vrhu korijena, koja je sada došla u akutnu fazu.
Potrebno je smiriti upalu antibiotikom te rješiti uzrok upale ili apikotomijom (rezanje vrha korijena) ili vađenjem istog.
Dakle posjetite svog stomatologa i netrebate se bojati sepse.

anči3119

06.03.2019. 10:25

Dobar dan,
Već nekoliko mjeseci imam fistulu na zubnom mesu pored donje lijeve šestice. S tim zubom sam imala prije već problema, međutim zubar mi ga je popravio i rekao kako se ne može popraviti bolje od toga i i dalje sam nekad osjetila blagu bol u tom zubu ali ništa strašno. Sad se eto pojavila ta fistula i nije bilo bolno pa nisam otišla zubaru. Prije nekoliko dana me taj zub počeo jako boliti, zadnja dva tri dana pogotovo. Baš jaka bol i ne pomažu mi tablete protiv bolova, a čekala sam petak da mogu ići kod svog zubara jer studiram i nisam bila u mogućnosti otići ranije. Jutros sad se probudila i boli više nema ali osjećam kao da mi je cijela ta strana kod tog zuba utrnula. Možete li reći o čemu se radi?
Unaprijed hvala

Dean Cekić, dr. med. dent.

03.04.2019. 15:35

Poštovana,

radi se o upalnom procesu na vrhu korijena, koji je posljedica ili nekroze pulpe ili neuspješnog liječenja zuba.
Mogući razvoj događaja je liječenje zuba, popravak prijašnjeg liječenja zuba ili vađenje istog, ovisno o rengenskom i kliničkom nalazu.