Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2661

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


Izvađen zub, molim savjet


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Katarina

01.10.2002. 11:41

Zub (šestica dolje desno) iz kojeg mi je izvađen živac bio je zaplombiran prije 3 godine te se ovo ljeto upalio, naotekao, bolio pa sam pila Ceporex i to se smirila. Nakon povratka sa ljetovanja otišla sam zubaru, skinuta je plomba, mjesec dana ga se lječilo, no svaku put nakon zatvaranja počeo bi boljeti, pa je moja zubarka odlučila da ga vadi. Upala se bila nešto smirila, no i dalje je bila u procesu tako da je vađenje bilo dosta bolno, čak su i korijeni pukli no sve je izvađeno. Zub je izvađen jučer, sve je dosta nateklo i bol je najveća u desnom uhu (neka refleksija?). Molila bih Vas za savjet jer ne znam da li će se upala (koja je ispod samog zuba) smiriti sama od sebe ili bi trebala ipak uzeti neke antibiotike?
Unaprijed zahavljujem na Vašem odgovoru

Dr.sc. Silvana Jukić

14.10.2002. 23:08

Ukoliko se situacija ne pogorša ili ta bolnost ne potraje dulje vremena, antibiotici nisu indicirani nakon vađenja zuba. Tek ako se dogode komplikacije treba primjeniti antibiotike. Upala ispod zuba tj. proces u kosti u pravilu prolazi kad se ukloni zub uzročnik. Ako se situacija ne smiri tijekom slijedećih nekoliko (3-4) dana ili se čak pogorša Vaš stomatolog bi trebao pregledati ranu i provesti terapiju.