Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2661

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


lijek u zubu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

petra

11.09.2002. 11:07

Imam lijek u zubu već godinu dana....zanemarila sam posjet stomatologu. Sad već duže vrijeme mi se uz taj zub na jednom mjestu na zubnom mesu napravi nekakva izraslina i to se gnoji.
Bojim se, šta mi se može desiti sa zubom, da li je taj zub izgubljen? Imam i glavobolje u posljednje vrijeme, da nije to povezano sa tim lijekom u zubu?

Dr.sc. Silvana Jukić

18.09.2002. 18:41

Nedovršeno liječenje zuba (lijek u zubu) ima za poslijedicu djelovanje iritansa iz korijenskih kanala na koštano tkivo oko zuba, što dovodi do stvaranja procesa u kosti oko zuba. Proces napredovnjem pronalazi put prema površini kosti tj. sluznici i nastaje fistula (tzv. izraslina) kojom se proces prazni. Potrebno je što prije posjetiti stomatologa koji nbi trebao temeljem rtg-slike procijeniti staje i eventualno napraviti liječenje do kraja. Zub nije nužno izgubljen, a glavobolje mogu bit povezane s procesom oko zuba.