Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2661

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


Lijek u zubu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Josipaa26

26.01.2020. 21:06

Poštovani,
Imala sam bolove u zubu par dana, zadnji dan me baš jako uhvatilo jedva sam izdržala noć, jer sam trudnica 16tt i nisam koristila baš tablete protiv boli.
Naime, u petak ujutro sam otišla kod privatnog zubara, čim je otvorio ordinaciju. Primila me. Rekla je da imam jaku upalu živca i da mora otvoriti zub i staviti ljek da umrtvi živac. Anesteziju nisam uzimala, jer nisam htjela zbog trudnoće.
E sada, taj dan me nakon sat vremena prestao boliti zub, popila sam lupocet od 500mg, prespavala praktički cijeli dan. U subotu ne malo bolio, da bi me sa subote na nedjelju probudila bol, i tad sam popila lupocet 1000mg i prestalo je. Boli me cjeli dan, iako ne tolikom jačinom kao što je bolilo, Ali dovoljno da ga osjetim.
Zanima me, dali to mora tako boliti dok se god ne završi liječenje zuba ili da se javim ponovno prije termina? Bolovi nisu sada jaki, i mogu normalno funkcionirati, možda zaboli jako na par minuta i onda se smiri. Hvala puno

Dean Cekić, dr. med. dent.

29.01.2020. 11:40

Poštovana,
normalno je da se zub osječa nekoliko dana nakon stavljanja lijeka, te da se ta bol postupno smanjuje, kao što opisujete.