Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2661

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


Nikad karijes?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Dinac

19.09.2022. 22:45

Poštovani..

imam užasan strah od zubara otkad su mi u osnovnoj školi jugodentisti bušili zdrave zube (i punili ih živom) koji su ionako ispali za koju godinu....

otada sam zaboravio na ove neugodne događaje dok nekoliko desetljeća kasnije nisam počeo gubiti zube (počelo je s umnjakom).. dakle, nekim ljudima vade umnjake iz mesa, a moja zubarica je mog htjela popravljati... puno mi je bolje bez njega.....


šta sam htio pitati? ah da...

imam jednu krunicu na liječenom zubu.. nisam zadovoljan.. osim što je otpao komad cementa krunica SMRDI.... smrdi vjerojatno metal (nije mi htjela stavit cirkon na kutnjak).. pa sam htio pitat šta fali akrilatnoj krunici kao stalnoj krunici (gebisi se prave od akrilata).. osim što je jeftina.. . evo susjedu gebis traje 20 godina a puši pol kutije cigara dnevno.. što se tiče čvrstoće sigurno je čvršći od cementa.

Dean Cekić, dr. med. dent.

20.09.2022. 09:10

Poštovani,

akrilatne krunice se zbog elastičosti, poroznosti i ne otpornosti materijala na žvačne sile, smatraju privremenima trajnosti do 6 mj.