Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2662

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


Prvi zubici


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Vesna

19.07.2003. 11:54

Postovani!
Nasa devetipolmjesecna djevojcica ima gornje i donje jedinice i gornje dvojke. Od kad su joj izrasli i gornji zubici, cesto ih "gricka" donjima. Gura donju vilicu prema nazad i "skrguce" zubima. Strasno je slusati taj zvuk kad pomislite kako se zubici ostecuju. Djevojcica ima bezbroj igracaka i gumica za zvakanje, desni mazemo Calgelom, no nista ne pomaze. Hoce li to prestati raditi sama od sebe ili postoji neki nacin da zaboravi ovu groznu naviku?
Hvala, Berislav i Vesna

Dr.sc. Silvana Jukić

28.08.2003. 21:59

Djeca rastom i razvojem povremeno prolaze kroz različite faze. Vaše dijete trenutno otkriva zube i igra se snjima. Ne bi trebalo biti razloga za pretjerani strah jer devet i pol mjesečno dijete nema tako snažne mišiće da jako ošteti mliječene zubiće. Ukoliko ta navika sama ne prestane, odrastanjem dijeteta Vi ćete moći utjecati na Vašu djevojčicu i upozoravati je o lošim navikama.

natasa

24.10.2003. 19:11

imam bebu koja ce imati za par dana tri mjeseca nisam sigurna al mi se cini da mu izbija zubic.Neko kaze da je malo rano al ipak moguce.Koliko sam obavestena prvo izbijaju doljnje jedinice a meni se cini da mogu da napipam doljnu dvojku dali je to moguce?Inace on je jako nervozan i slini vec zadnjih mjesec dana.Molim vas za skori odgovor