Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2661

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


Spustanje zubnog mesa


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

valek

23.06.2019. 11:00

Postovani,
imam problem zapravo vec dugo sa donjom "sesticom".
Prije cca 5 godina me boljela te su tada kanali cisceni i zatvorena je bila i sve je bilo u redu. Prije nekih 4 godine taj zub je puknuo na pola te je radena krunica. Unazad god dana oko tog zuba tj izmedu njega i "sedmice" pocelo se spustati zubno meso.
Laserirano dva puta s ciljem regeneracije. Sad je dosta spusteno vec i karijes ispod krunice. I izuzetno tesko cistiti taj dio. Imam dogovor za endodonciju i nacelni pokusaj spasavanja zuba ukoliko je ostalo dovoljno zuba kad se skine krunica i sanira karijes. Dr je rekla da i ako ga spasimo( navela male sanse) je eventualno rjesenje za 5 god najduze. I da nije sigurna kako ce krunica izdrzati zvacnu silu.
Zanima me ima li ga smisla spasavati i nije mi jasno i ako ga izvadim kako ce bilo implantant bilo most funkcionirati u tom spustenom zubnom mesu. Jer i sad bi bilo sve u redu da se meso nije pocelo spustati.
Molim Vase misljenje.
Zahvaljuem,
Valentina

Dean Cekić, dr. med. dent.

24.06.2019. 10:10

Poštovana,

jako je teško dati neki ozbiljan odgovor samo na osnovu Vašeg opisa situacije.
Ovako načelno, rekao bih da je pametnije zub izvaditi i nadomjestiti ga implantatom.