Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2661

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


Veliki problem sa zubom i stvaranje gnjoja


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

JerkyAndrea

01.12.2018. 01:40

Pozdrav,
Pokusat cu skratiti post sto je vise moguce, uglavnom
Prije mjesec dana upalila mi se petica gornji zub, bol je bila toliko strasna da sam pila tablete za bolove te sam posla kod stomatologa koji je primjetio gnjoj i rekao da mi je zub upaljen te da moram poput antibiotik. Boljela me cijela stjenka zuba. Nakon antibiotika sve je bilo u redu, te evo nakon mjesec dana tocno jucer me opet zabolio taj isti zub ( na koji je stomatolog zadnji put stavio lijek). Zivac na tom zubu je izvaden(zub nije popunjen) te sam otisla kod stomatologa, (jer mi je ispao lijek) koji je opet utvrdio da se radi o gnoju. I da bi stvar bila strasnija danas sam opet morala na kontrolu, da bi opet gnjoj bio primjecen u zubu. ( stomatolog hitno trazi da slikam zub) . Da li vi znate o cemu bi se moglo raditi? Kaze da su kanali zuba jako cudni

Dean Cekić, dr. med. dent.

10.12.2018. 15:45

Poštovana,
po svemu što navodite, ja zaključujem da je na zubu potrebno provesti liječenje zuba ili reviziju starog liječenja ako je ono već napravljeno.

JerkyAndrea

25.01.2019. 21:10

Pozdrav, javljam se opet povratno
Nakon sto je ponovno stavljen lijek na zub, zub me nije bolio
Međutim, nakon skidanja lijeka zubarica ga je opet trebala očistiti te me je grozno bolilo, mjerila je kanale, i rekla da su stvarno čudni, jedan kanal je dosta širok i posebno je osjetljiv na bol( kao jedno mjesto), kaže da više ne vidi rješenje i šalje me specijalistu. Neznam što da radim više, možete li mi dati koji savjet? razmišljam da vama na mail pošaljem snimku zuba da vidite bar otprilike o čemu se radi, stvarno neznam što ću više (trenutno je zub opet pod lijekom)

Dean Cekić, dr. med. dent.

09.02.2019. 13:00

Poštovana,

Mislim da je u ovakvoj situaciji, odlazak specijalistu najbolja moguća opcija.

JerkyAndrea

08.03.2019. 10:25

Pozdrav
Javljam se opet s novim informacijama
Prije odlaska na pregled kod specijalista pila sam antibiotik Amoksicilin 1000mg. Pomogao mi je zbog zuba, jer je ocito bio i upaljen.
Nakon sto sam otisla kod specijalista na pregled, on je utvrdio da misli da se zub moze napuniti, samo ga treba bolje procistiti i isprati
Dosla sam prije 2 dana da mi ga procisti i ispere, pri cemu je opet bilo boli, ali jako male.
Specijalist je rekao da malo mora boliti, ali je vise od te boli jer je to onda zub za vađenje

Sve je bilo u redu prva dva dana, nije čak ništa boljelo, dok me danas opet stijenka zuba nije sasvim slučajno počela opet boljeti na dodir. I to sam primjetila tek nakon što sam se probudila.

Molim vas dajte mi savjet,bojim se vaditi zub, ali isto tako ne razumijem da li se ovdje radi o velikom upalnom procesu...

Dean Cekić, dr. med. dent.

03.04.2019. 15:35

Poštovana,
malo kasnim sa odgovorom.
Upalna reakcija, pa tako i bolna, odmah nakon punjenja kanala je normamalan razvoj događaja i rješava se sistemskom terapijom antibioticima i ili analgeticima.
Ako se bude ponavljala onda je moguća terapija vađenje zuba.