Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 901 | Broj poruka: 2661

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


Zub


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Vjeko20

06.07.2022. 09:45

Poštovani. Išao sam na endodonciju gornjih šestica. Iglama se beskrajno čistilo. Stavljen lijek i bol nestala. Nakon 1 mjesec i par dana sam se javio stomatologu da mi stavi plombu. Poslije 8 dana, vidim oticanje oko tih šestica neka tupa bol. Boli kad jače jezikom čeprkam, ali mogu gristi na toj strani. Htio bih naglasiti da mi je dijagnoza bila akutni perikarditis i kao gingivitis. Zubna caklina mi se popravila, jer me znali boljeti svi zubi na slano. Često su mi oticale desni, a nisu krvarile. Od straha od zubara sam 3 godine trpio povremenu bol umnjaka i nemogućnost otvaranja usta do kraja. I odlučio sam to promijeniti, izvadio umnjak i na popravak šestica gdje se primjećuje upaljenost nakon 8 dana, a 17.5. sam imao zadnju endodonciju. Stomatolog mi je preporučio sensodyne pastu i parodontax. Malo zube perem s jednom, malo s drugom pastom. Nisam pitao koliko se smije to koristiti jer to nije obična pasta. Ako možete iščitati moju poruku. Pitanje je o tome oticanju, samo sam vam više napisao što je možda nepotrebno. Mnogo i pušim. Zahvaljujem se.

Dean Cekić, dr. med. dent.

17.07.2022. 15:10

Poštovani,

predlažem Vam da se javite svom stomatologu, da pogleda o ćemu se radi. Ovakvo naoticanje nije uobčajeno, toliko dugo nakon što je napravljen endodontski zahvat.