Kontaktne leće


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 47 | Broj poruka: 160

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

Očna poliklinika OPTO CENTAR
Zagreb, Vlaška 64


Konjuktivitis ili nesto drugo??


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Neven

02.07.2006. 22:40

Postovani,imam 26 god.,moja dioptrija je - 2.25 na oba oka i nocne lece nosim skoro dvije godine, i do prije pola godine nisam imao nikakvih problema sa nosenjem.Prije pola godine poceo sam osijecati nelagodu i peckanje u ocima,nakon odlaska mojem okulisti u Zagrebu,Dr.Bajic,prepisao mi je kapi za oci Tobrex,prestao sam nositi lece i kapao oba oka 10-tak dana nakon toga poceo ponovo sa nosenjem leca.Doktor je rekao da nije nista strasno i da ce proci za 5-6 dana.Nakon dva do tri dana nosenja ponovno sam poceo osjecat jednaku nelagodu i peckanje u ocima tokom dana,tijekom noci nisam niti sada imam problema sa nosenjem.Nakon toga ponovno sam otisao kod okuliste ali sada ovdje u Koprivnici gdje zivim,okulista mi je prepisao Maxidex kapi,nakon 15 min umjetne suze 3x dnevno i jednom uvecer Maxidex mast.Ponovno sam prestao sa nosenjem leca i nakon tjedan dana okulista je rekao da je puno bolje i neka nastavim sa terapijom jos 5 dana.Ponovno sam poceo sa nosenjem nocnih leca i nakon dva,tri dana sve isto.Nakon toga ponovno sam otisao Dr.Bajicu i kod pregleda je gledao i gornji kapak a ne samo donji kao do sada i pokusao mi je objasniti to sa kao nekakvim "bobicama",prepisao mi je Maxitrol kapi 3xdnevno.Nakon 7 do 10 dana,ponovno na pregledu kod njega,stanje se malo popravilo ali ovaj puta mi je u gornjem lijevom kapku oka sa unutarnje strane nastao kao nekakav pristic tj.mislim da je rekao kao ječmenac.Poslije toga mi je prepisao Alumide 3xdnevno, niti nakon te terapije mada je rekao kako je ponovno bolje,osijecam istu nelagodu i peckanje u ocima.Ponovno kod njega na pregledu i prepisuje mi ponovno Maxitrol kapi ali sada 1x dnevno i to samo ujutro,kapao sam dva puna tjedna i uz to nosio lece jer je rekao da nema veze ako ih nosim.Sada tjedan dana ne kapam nista i osijecaj nelagode i peckanja je potpuno jednak kao i prije pola godine.Takodjer kada pogledam sa unutarnje strane lijevog kapka,taj "prištic" je jos uvijek tu.
Ispricavam se na ovako dugom objasnjenju,ali jednostavno vise neznam sto da uradim i komu da se obratim.

Unaprijed Zahvaljujem!

Neven

03.07.2006. 11:46

Takodjer zaboravio sam spomenuti da sam radio i bris oba oka u Kliničkom zavodu za kliničku i molekularnu mikrobiologiju Šalata 2,i taj nalaz je pokazao da je sve u redu tj. da nema nikakvih bakterija.

Jos jednom unaprijed Hvala!

dr. Dean Šarić

13.07.2006. 23:04

Iz navedenoga bi se moglo zakljuciti da je Vas problem alergijske prirode ili nepodnosenje toga tipa leca. Potreban je detaljan pregled na Klinici pa Vas molim da mi se javite na 01/3787380, dr Šarić