Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


2 pitanja


Autor Poruka

erende

25.12.2007. 12:35

Postovani,

Kao sto sa naslov kaze imam dva pitanja. Za pocetak da naglasim da sam pusac,25 godina, blago povecanje tjelesne tezine, radim zahtjevniji fizicki posao (stalno u pokretu i na nogama). Yasmin koristim vec 6 mjeseci i prije nisam uzimala nikakve oralne kontraceptive. Obracam se Vama jer nisam u mogucnosti posjetiti svog ginekologa buduci sam trenutno u inozemstvu.

Ono sto me muci i polako stvara panicno stanje moje svjesti je cinjenica a sam u zadnjih 2-3 mjeseca primjetila jako oticanje nogu i to od potkoljenica pa skroz do noznih palceva te nadutost cijelog organizma. Medjutim, cudi me da je takav otok , od kojeg na pritisak ostaju udubljenja, najizrazeniji na kraju radnog dana, tj uvece, dok se ujutro povuce. Jos da naglasim da je i moj otac ( od kojeg ssam naslijedila fizionomiju) imao takvih problema. Zanima me Vase strucno misljenje i savjet jer zaista ne bih htjela prestati uzimati Yasmin buduci sam njime rjesila problem preobilne i prebolne menstruacije. Smatrate li da je yasmin uzrok ovog mog problema.

I drugo pitanje se odnosi na propustenu tabletu i to cetrnaestu. Naime, pilulu pijem uvijek u isto vrijeme, 19:30, no jucer sam zaboravila i popila tek jutros u 6:00. Dalje planiram nastaviti uobicajeno, tj sljedecu uzeti veceras u 19:30. Mogu li se smatrati zasticenom ili mi savjetujete neka postupim drugacije ( s uzimanjem yasmina)

Unaprijed Vam se zahvaljujem na Vasem odgovoru i iznimno cijenim Vas trud i trud Vasih kolega koji ste nam jedina pomoc u ovakvim situacijama.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

26.12.2007. 18:10

Otjecanje nogu je očito posljedica napornog radnog dana, odnosno noge natječu nakon što ste cijeli dan na nogama. Tablete mogu izazvati zadržavanje vode u organizmu, ali to nije opasno. U svakom slučaju, što god izazvalo to otjecanje nogu, ne čini mi se preopasno. Ako vas plaši, posjetite doktora opće prakse da on to vidi pa da vas dalje savjetuje.
A ovo u vezi tablete dobro ste učinili ako ste tabletu popili kako ste planirali, dalje normalno.