Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


adekvatna zastita


Autor Poruka

Mispel

02.10.2006. 21:15

Imam 23 godine,prije 2 godine koristila sam kontracepcijske tablete Trinovum.No,prestala sam ih koristiti jer sam se dosta udebljala tokom njihova koristenja,a i cesto sam zapadala u depresiju.Vec sam duze vrijeme u stabilnoj vezi i htijela bi zamjeniti kondom(kojeg sad koristimo) s nekom drugom metodom zastite.Razmisljala sam o vaginalnom prstenu,pa me zanimalo da li ga nasi ginekolozi propisuju odnosno dali se nalazi na nasem trzistu?Usprkos tome koju bi mi vi kontracepciju preporucili?Hvala

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

03.10.2006. 00:00

Vaginalni prsten (NuvaRing) ili kontracepcijski flaster (Evra) bi mogli biti dobar izbor za vas, vjerojatno bi nuspojave bile blaže. Iako, morate znati da i u tabletama i u flasterima i u prstenovima se nalazi ista vrsta hormona, različit je samo način otpuštanja i eliminacije iz organizma. Svaki vam ginekolog može prepisati ove lijekove.