Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


alergija na kondom?


Autor Poruka

majaanic

27.04.2007. 18:20

Imam ceste upale mjehura (peckanje pri mokrenju i pritisak). Zadnja dva puta urinokultura i antibiogram - rezultat - sterilno, iako sam u to vrijeme osijecala peckanje. Prekinula sam spolne osnose i u ta dva tjedna sam bila dobro. Nakon spolnog odnosa u kojemu smo koristili kondom, dan poslije - peckanje; opet smo napravili pauzu od 2 tjedna i opet nakon toga odnos uz kondom i dan nakon toga peckanje. Moje pitanje je da li je moguce da je uretra alergicna na kondom (bez spermatocida) i u tom slucaju kako se stititi od splonih bolesti? napravila sam i 3 vaginalna tampona i bili su sterilni. Ja i decko smo zajedno vec 2 god, ali se bojim zaraze, pa me zanima koje bi on pretrage trebao napraviti prije eventualnog prestanka koristenja kondoma?
Puno Vam hvala na odgovoru, Maja

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

28.04.2007. 02:05

Vjerojatno ste alergični na latex, od kojeg se pravi većina kondona. Postoje i kondomi koji se prave od poliuretana i koji odgovaraju ljudima koji su alergični na latex, pa u ljekarnama potražite takve. Vaš dečko bi trebao otići kod nadležnog liječnika radi testiranja na spolno prenosive bolesti prije prestanka korištenja kondoma.