Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


alternativa


Autor Poruka

dorotea

09.05.2006. 11:03

Postovanje,

Molila bih vas za savjet vezano uz promjenu kontraceptiva.
Imam 22 godine, nisam radjala,ultrazvuk i papa test su u savrsenom redu, trenutno sam na yasminu (skoro godinu dana).
Prvo mi je doktorica predlozila cilest koji mi je izazvao neprekinuto krvarenje punih mjesec dana.na kraju je uz moju paniku to rijesila vecom dozom stedirila m i prelaskom na novu pilulu.tada sam kratko vrijeme pila triquilar koji mi je izazvao velike promjene raspolozenja i grozan pms.nakon toga je dosao yasmin,koji sad manje ili vise uspjesno podnosim.

jos uvijek imam vrlo bolne i obilne menstruacije (koje je yasmin trebao smanjiti ali nije),i sto je jos gore posao koji radim je ugrozen time. naime,radim veliki dio vremena u bazenu,pa je fizicki vrlo tesko i neugodno sedam punih dana trpiti bolove i jos pogorsavati stvar.ne prodje menstruacija a da ja ne sredim citavu bocicu ketonala 100.
na zadnjim detaljnim krvnim pretragama ustanovljeno je da mi je koagulacija blago poremecena, pojavio se poviseni kolesterol (sto nikad nisam imala, a i cijeli zivot se vrlo aktivno bavim sportom i pazim na prehranu), i hormoni stitnjace su blago presli granicu prema hipotireozi.

interesirala sam se kod ginekologice za mirenu, samo zbog njene dugotrajnosti (dogodi mi se da profulam pilulu,ne za cijeli dan ali cesto blizu onih 12 sati granice), i prije svega mogucnosti da nestane menstruacija u potpunosti.
rekla mi je da se spirala ne preporucuje zenama koje nisu radjale,pa vas molim predlozite mi ako postoji neko drugo rjesenje ili cu jednostavno prihvatiti rizike spirale, za koje vjerujem da tesko da mogu biti stetniji nego kako sada ide.

LP
Dorotea

doc. dr. sc. Branko Radaković

18.05.2006. 12:14

Cijenjena gospođice Vama je potreban dobar ginekolog radi razgovora, pregleda i eventualne daljnje potrebne obrade te temeljem svega prethodnog preporuke koji je oblik kontracepcije najbolji upravo za Vas. Javite se u Zavod za humanu reprodukcije ginekološke klinike u Petrovoj 13 u Zagrebu.