Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


yasmin-propuštanje tablete


Autor Poruka

petra

09.05.2006. 08:31

poštovani
molim Vas za objašnjenje. U uputstvima Yasmin tableta navedeno je da u slučaju propuštanja jedne tablete u prvom tjednu postoji rizik trudnoće ukoliko je do snošaja došlo tijekom 7 dana prije propuštene ta
blete. Kako je ovo moguće ako tableta sprječava ovulaciju i pruža zaštitu od prvog dana uzimanja prve tablete? Ako je trudnoća prije propuštanja tablete moguća da li to znači da tablete djeluju i retrogadno odnosno na neki način uništavaju već oplođenu stanicu?

Također molim Vas za mišljenje što napraviti u slučaju ako se propuste dvije tablete za redom u prvom tjednu uzimanja. Da li treba naprviti pauzu ili ...?

unaprijed zahvaljujem

lijepi pozdrav

doc. dr. sc. Branko Radaković

18.05.2006. 12:12

Postavili ste toliko pitanja da bi za sve odgovore bio potreban poduđži razgovor, no s praktičnog stanovišta ukoliko redovito uzimate Yasmin i ukoliko ne napravite pauzu u uzimanju dužu od 12 sati šanse da dođe do trudnoće su više nego zanemarive.