Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Belara - PCOS


Autor Poruka

anicammm1

03.11.2019. 16:45

Poštovani, uzimala sam kontracepciju 9 godina i u travnju ove godine prestala sam jer sam htjela napraviti neke pretrage. Od travnja sam jednom imala menstruaciju u lipnju i jednom u 8. mj. kada sam dobila duphaston i išla vaditi krv. Iz pretraga se otkrilo da imam sindrom policističnih jajnika. Sada bih se što prije htjela vratiti na pilule (Belaru), ali budući da ja ne znam kada ću imati sljedeću menstruaciju jer nikad nije bila redovita, postoji li mogućnost da ja počnem Belaru piti prije nego što dobijem sljedeću menstruaciju - da ne moram čekati prvi dan menstruacije? Ako je to moguće, od kada sam zaštićena od trudnoće? Srdačan pozdrav.

Ivo Balenović, dr. med.

03.11.2019. 17:05

Poštovana, tablete možete početi uzimati bilo koji dan ciklusa. Ukoliko se tablete ne počnu uzimati s prvim danom menstruacije, zaštita ne nastupa odmah, nego nakon desetak dana. Tijekom prvih desetak dana koristite dodatnu zaštitu.