Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Diane 35 - hirzutizam


Autor Poruka

Adrijana

17.02.2007. 20:40

Imam 26 god. i već 2 god. pijem Diane 35 jer mi je dijagnosticiran Hirzutizam. Tadašnji nalazi su bili LH 7.30, FSH 6.40, Estradiol 23.10, Progesteron 31.10 ostalo je u granicama normale. Pošto mi se dlačice nisu povukle tj. prestale rasti, dr. mi je savjetovao da uz ovu terapiju uzimam i Flucinom (piše da je za liječenje uznapredovalog karcinoma prostate) 2x1/2 tbl pa sam malo zbunjena, a trenutno ne mogu do njega da mi objasni zbog čega mi je to prepisao. Pa vas zato molim ako znate nešto o toj kombinaciji ljekova da mi potanko objasnite.
Prije 1 god. sam imala akutni pankreatitis koji je kasnije diagnosticiran kao idiopatski, pa me još zanima da li ovaj lijek može štetiti?
Unaprijed hvala.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

18.02.2007. 00:05

Lijek koji vam je doktor prepisao se širom svijeta koristi u liječenju (ženskog) hirzutizma, uglavnom uspješno. Nikad se ne daje bez kontraceptiva, ili vrlo rijetko, budući da žena ne smije zatrudniti dok ga uzima zbog velikog rizika malformacija djeteta. Također on zaustavlja rad jajnika, pa dok ga uzimate ne bi imali nikakvog krvarenja, što se ženama obično ne sviđa. Dakle, to je ozbiljan lijek, i trebate ga uzimati ukoliko vam hirzutizam uništava kvalitetu života. Vaša gušterača će što se tog lijeka tiče biti dobro.

Adrijana

18.02.2007. 21:20

Hvala na iscrpnom odgovoru.