Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4335 | Broj poruka: 50807

anonymous

Ivo Balenović, dr. med.

Dom zdravlja KZŽ
Krapina, Mirka Crkvenca 1


Diane 35 i kantarion vaginalete


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

IvanaDjM

13.03.2018. 16:50

Postovani, u uputstvu za Diane 35 pise da su kontraindikovane sa kantarionom. Kako sam dobila kantarion vaginalete zbog vaskularne sare na grlicu materice, a pijem Diane 35, ne znam da li ih smem koristiti zajedno. Jedan lekar je rekao da ne bi trebalo da smeta, i da moze samo da umanji dejstvo pilula, drugi da ipak ne bi trebalo da ih koristim zajedno. Zbunjena sam i ne znam sta da radim. Sta je to sto moze zapravo da se desi uzimanjem Kantarion vaginaleta tokom koriscenja Diane 35? Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

13.03.2018. 17:45

Poštovana, neki pripravci mogu umanjiti djelovanje kontracepcijskih pilula, pa tako i kantarion. Savjetujem da tijekom uzimanja kantarion vaginaleta koristite dodatnu zaštitu.

Cibo1

30.07.2022. 11:35

Poštovani, uzimam kontracepcijske pilule Midiana vec skoro godinu dana. Zbog gljivicnih upala pocela sam navecer na tampon stavljati Aromara gyno pro kombinaciju biljnih ulja u rodnicu preko noci. Jedno od sastavnih ulja je i kantarion. Tek sad sam se sjetila da u uputstvima pise da je kontracepcijska moc smanjena kod uzimanja preparata kantariona. Misli si se to na oralno uzimanje ili i na ovakvo vaginalno? Može li stvarno to sad imati neželjene posljedice? Ja to ne praktociram svaku vecer, vise je to povremeno no od pocetka prakticiranja tampona s katarionom imala sam nekoliko spolnih odnosa te sam sad zabrinuta jer nismo koristili dodatnu zastitu.
Unaprijed hvala na odgovoru.