Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


disfunkcija hormona i bol u venama


Autor Poruka

ketlin

16.11.2005. 18:53

Postovani,

Od unatrag godinu dana imam neredovite menstruacije odnosno, produžene. Nakon zavrsenog ciklusa, dva dana nakon, nastupilo bi ponovno krvarenje koje bi trajalo otprilike 7-9 dana. Koristila sam dabroston, koji mi je u pocetku i pomagao. Kasnije je prestao djelovati. Od triquilara dobila sam upalu vena, tako da sam morala prekinuti. Jucer je zavrsilo moje 30-dnevno krvarenje bez prestanka. Od 1 dana menstruacije, samo sam nastavila krvariti , tocno 30 dana. Danas sam dala krv na analizu, za provjeru secera, stitnjace, bubrega, jetre..... itd. I danas sam na preporuku ginekologa stavila Evra flaster, kako bi prestala krvariti.

Moje pitanje je slijedece: cim koristim kontracepciju u obliku hormona ( prije triquilar ) sada flaster, izuzetno me boli vena potkoljenice lijeve noge . Bila sam i na pregledu vena. Dubinske su u redu, ali periferne nisu. Sindrom nemirnih nogu.

Imate li kakav savjet sto mi je ciniti ???

Hvala unaprijed, Ketlin

doc. dr. sc. Branko Radaković

28.11.2005. 13:09

Iz Vaseg pitanja ne znam Vasu dob i Vasu reprodukcijsku proslost i planove. No smatram da bi prije svega trebalo utvrditi uzrok Vasih obilnih i produzenih menstruacija. To znaci iskljuciti mogucu trudnocu, lokalne uzroke (miom, polip, funkcionalna cista), endokrinoloske i upalne uzroke, te eventualno uciniti histeroskopiju ili barem uzeti uzorak endometrija kiretazom za patohistolosku analizu. Ukoliko svi nalazi budu uredni mozda je intrauterini ulozak Mirena bolji izbor od Vase dosadasnje terapije.