Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


ena


Autor Poruka

ena

22.03.2007. 16:55

Postovani!
Vec 8 mjeseci pijem Yasmin tablete. Pored toga moj decko koristi kondom, jer ja tako zelim.. No, htjela bi da ga prestanemo koristiti u vrijeme neplodnih dana. Pa vas molim da mi pojasnite da li je pilula+neplodni dani dovoljna zastita od trudnoce..zaista mislim da pilule su dovoljne ako sam sigurna da decko nema nekih spolnih bolesti, ali ponekad se pitam da li su jako pouzdana zastita od trudnoce, radi cega sam sigurnija sa kondomom. Jos vas molim da mi odgovorite na pitanje, da li decko u vrijeme neplodnih dana moze ejakulirati u "unutrasnjosti" a da se ne moze zatrudniti. Po meni veoma glupo misljenje, jer mislim da zena moze uvijek zatrudniti, ali vece su sanse u plodnim danima, ali zbog onih koji to tvrde molim vas da odgovorite i na to pitanje.
Unaprijed hvala!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

22.03.2007. 21:25

Molim pročitajte odgovor pod Logest i rizik od neželjene trudnoće. Plus još jedna informacija - ne postoje plodni i neplodni dani na pilulama, svi su neplodni