Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Evra / Yasmin


Autor Poruka

10.09.2007. 13:05

Poštovani,
imam par jedno pitanje.
Imam 21 godinu i Evra flastere koristim od početka 4. mjeseca ove godine. Budući da sam sad po ljeti bila stalno na moru nisam htjela stalno brinuti o tome da li će mi se flaster odlijepit uslijed toliko dugog boravka u moru, ginekologica mi je savjetovala da tokom ljeta koristim Yasmin. Kako sam trebala dobiti menstruaciju u nezgodno vrijeme također mi je savjetovala da popijem 2 pakiranja tableta odjednom i tako odgodim jednu menstruaciju. Zadnju pilulu sam popila prošlu subotu i jučer sam nalijepila novi flaster (ponovno sma prešla na flastere). Menstruaciju sam dobila u utorak ali nije bila obilna kao inače. Naime, budući da sam preskočila jedan ciklus očekivala sam sada jače krvarenje, a dogodilo se upravo suprotno. Zanima me da li je to u redu ili bi se ipak trebala javiti svojoj doktorici?
Slabije krvarenje u ovom slučaju znači da mi je 2. dan menstruacije po obilnosti bio kao 3., 3. kao 4. itd. i završila mi je dan ranije, nakon 5 a ne kao inače nakon 6 dana.
Hvala na odgovoru.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

11.09.2007. 16:00

nemate razloga brinuti jer se nakon produžene upotrebe kontraceptiva očekuje slabije krvarenje