Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


hiperprolaktinemija


Autor Poruka

bugazgb

19.09.2007. 17:04

Dobar dan,imam 27 g,prije 7 g pocela sam uzimati Trinovum radi zastite od zaceca.Nakon godinu dana uzimanja pocela sam lagano krvariti te sam primijetila obilan iscjedak iz dojki.UZV uredan te sam upucena endokrinologu.Pronadjen povisen prolaktin,ostli hormoni hipofize i stitnjace u redu.MR uredan.Prekinula sam s uzimanjem kotracepcije.Dalje bez terapije.Mjesecnice blago produljenog ciklusa do 40 dana.I dalje povremeni iscjedak na prsa.Stanje kontoliram proteklih 6 g 2 puta god.Prolaktin uvijek blago povisen ..najvise 79.Prije pola g na savjet endokrinologa pocela uzimati yasmine jer nisam dobila mjesecnicu te je UZV pokazao blago policisticne jajnike.U pocetku sam ih teze podnosila,sada sam se navikla ali ne bih rekla da mi odgovaraju.7 dana u mj kada se tablete ne uzimaju iscjedak na prsa je jaci nego ikada prije i to bez potiska.Endokrinolog savjetuje bromergon i kontracepciju.Novi USG uredan.Da li je nuzno uzimati bromergon s obzirom da ga mnoge zene tesko podnose,s obzirom da nemam drugih tegoba a jos godinu-dvije ne planiram trudnocu.Da li je uopce ovakva terapija potrebna?

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

19.09.2007. 22:30

Pa zapravo vam je pitanje malo kontradiktorno - žalite se da vam smeta iscjedak iz prsa i neredovite menstruacije (što bi Bromergon sredio), a ne paše vam ni Yasmin. Naravno da ne morate uzimati ni jedno ni drugo ali bi vam život bio lakši. Postoje i alternative za žene koje slabije podnose Bromergon.