Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Hyperplasia simplex endometrii


Autor Poruka

DarijaPl

02.12.2021. 10:05

Poštovane/i, početkom godine sam imala abnormalna krvarenja koja su trajala od kraja siječnja do polovine travnja kad mi je moj doktor na kraju propisao 2x10 mg Provere kroz 10 dana. Terapija mi je pomogla da se krvarenje zaustavi. Nažalost, abnormalno krvarenje se ponovilo krajem rujna/početakom listopada te sam upućena na kiretažu, 4.11.2021. Kontrola nakon kiretaže je zakazana za 19.11.2021. Nakon kiretaže sam krvarila lagano tjedan dana. Zatim je slijedio tjedan pauze bez krvarenja, a zatim ponovno krećem krvariti, 11.11.2021. Došavši na kontrolu samo sam dobila specijalistički nalaz u kojem mi je dijagnosticirana Hyperplasia simplex endometrii i data terapija - 10 mg Provere kroz 10 dana tijekom 3 ciklusa i to od 14. do 24. dana ciklusa. Odnosno rekli su mi da taj dan 19.11.2021. krenem odmah piti Proveru i nakon deset dana bih trebala imati stanku od tjedan dana te bih nakon tih tjedan dana trebala prokrvariti. Nakon 10 dana na Proveri krećem odmah krvariti. Prvo lagano i evo sada, 4 dana od zadnje tablete krvarim poprilično. Nemam ugrušaka, ali je krvarenje poprilično obilno. Moj ginekolog preko socijalnog kaže da je to normalno i da opet pijem proveru kroz 15 dana od zadnje tablete ili da idem na Hitnu. Moje muke su: da li je jako krvarenje nakon Provere normalno? Da li je normalno da ja cijeli vrijeme krvarim? Da li vi znate izračunati kad bih ja trebala opet početi piti 10 dana Proveru? Da li da se strpim i pričekam drugu turu Provere pa da vidim hoće li mi pomoći. Zaboravila sam naglasiti da dok pijem Proveru krvarenje se zaustavi. Nadam se da sam donekle bila jasna je tipkam sve uplašena. Srdačno vas pozdravljam. P.S. svi nalazi su mi dobri, krv, markeri, hormoni, mamografija.

Ivo Balenović, dr. med.

02.12.2021. 13:55

Poštovana, normalno je da se nakon prestanka uzimanja tableta Provere prokrvari. Jačina krvarenja ovisi o debljini sluznice maternice. Prvi dan krvarenja računajte kao prvi dan menstruacije, a s Proverom krenite od 14. dana.