Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


izostanak mjesecnice nakon logesta


Autor Poruka

nathaly

22.01.2007. 11:55

Prije godinu dana sam koristila logest.Podnosila sam ga odlicno,ali sam odlucila da se malo odmorim i onda prestala.Ciklus je nakon toga neko vrijeme bio redovan a onda je poceo kasniti,da bi nakon par mjeseci sasvim izistao.Bila sam kod moje ginekologice i ona smatra da trebam cekati i da cu dobiti,medjutim prosla su dva mjeseca a ja nisam dobila.Obavila sam ultrazvucni pregled i nisam trudna.Ginekologica mi je rekla da je to vjerovatno blagi hormonalni poremecaj.Da li vi smatrate da je to zaista tako i da li ja mogu sada opet nastaviti sa kontraceptivnim tabletama, npr. yasminom?Da li ce doci do kakvih problema ako je u pitanju hormonalni poremecaj?Hvala

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

22.01.2007. 23:25

Ukoliko ste i prije korištenja Logesta imali neredovite menstruacije za očekivati je da će takve biti opet. Ukoliko niste, ja bih pričekala sa ponovnim korištenjem kontracepcije dok se ne utvrdi razlog sadašnjeg kašnjenja.