Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Ja samo Vama vjerujem, molim za savjet


Autor Poruka

04.09.2007. 22:50

Postovana doktorice, imam jedino povjerenje u Vas i ono sto mi vi ovako kazete i sto ste mi do sada govorili putem ovog foruma.
Da ikako mogu, dosla bih k Vama na pregled ali to nije moguce.

Vec sam se javljala par puta.
22god, PCOS, pijem Diane35 - nakon 6 pakovanja trebala sam ici na pregled ali nisam( i Vi ste mi rekli da je ok da popijem jos jedno pakovanje prije pregleda), sada pijem 8 pakovanje tabletica i nikako ne mogu uskladiti termin pregleda sa svojom doktoricom, za nekoliko dana ja idem na put i nece me biti do 20okt. Do tada cu sigurno popiti jos jedno pakovanje.

Znam da moze zvucati neozbiljno i neodgovorno s moje strane, ali da li je ok ako ja ne odem u ovih par dana na pregled??
Da li ga svojevoljno mogu jos jednom odgoditi??? - (iako nije do mene, ja stvarno ne mogu zbog posla i fakulteta uskladiti pregled s doktoricom)
Mene interesuje da li mi pilule Diane35 mogu mozda naskoditi u nekom smislu (moje laicko/logicno misljenje je da ne mogu, ako sam izlijecila pcos i dalje ih trebam kao kontracepciju,a ne bih ih mijenjala jer mi odgovaraju, nemam nikakvih mucnina niti slicnih nuspojava)??
Inace, moje su se mjesecnice ustalile, dobijam uvijek u isti dan.
Ponekad blagi bolovi u stomaku prije menstruacije.
Dan dva ranije blaago bijelo pranje, bez svraba ili sl.
Mjesecnice nisu preobilne niti su oskudne.
Jedino sto je meni mozda malo cudno sto uvijek dobijem u petak a moram piti tabletu opet u nedjelju, ali to ne remeti desavanja u ponedjeljak.
Maljice kojih je bilo po tijelu, imam osjecaj da nestaju, slabe...



Molim za savjet.
Unaprijed Vam VELIKO HVALA za odgovor.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

05.09.2007. 19:10

Hvala na povjerenju, ali slabo ste mi vi educirani kad mislite da ste nakon par mjeseci uzimanja Diane izliječili PCOS. To je stanje, ne bolest, i to nažalost trajno. Dakle, neredovite menstruacije, dlačice i sve ostalo će se vratiti nakon prestanka uzimanja Diane.
Slobodno ih nastavite piti, veća je šteta od prestanka nego od nastavka uzimanja. Na kontrolu odite čim uspijete. Moje pacijentice na kontrolu dolaze jednom godišnje. Pijte ih dok god vam odgovara, po mogućnosti dok ne budete htjeli roditi.

05.09.2007. 20:25

Rekoh Vam da sam laik, poprilican.
Znam simptome poneke, posljedice i da diane35 rjesavaju problem.
Ali da ce se to zauvijek vracati na staro ... nisam znala. sad
Pogotovo me ovo doktoricino pozivanje na kontrolu malo zbunilo.

U redu,

Vama svakako jos jednom veliko hvala, ja cu se potruditi da sto prije odem doktorici.


Hvala Vam divni ste!
Puno Vam hvala!