Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


yasmin


Autor Poruka

iv@

05.09.2007. 19:10

Postovana Dr. imam par pitanja za vas,pa da pocnem...Pijem Yasmin sest mjeseci,prije dva mjeseca sam imala sploni odnos u kojemu je decko ejakulirao u mene(ili kako se to vec kaze) a dan prije toga sam popila zadnju tj 21 tabletu iz pakiranja,u strahu od trudnoce kupila sam novo pakiranje i iz tog pakiranja sam popila jos 2 tablete,zatim sam napravila pauzu od 7 dana u kojima sam dobila menstruaciju i osmi dan ponovno pocela normalno piti tablete s time da sam onda taj mjesec umjesto 21 tablete popila 18 tableta,dobila sam menstruaciju iako sam malo duze cekala da dode,nakon toga sam odlucila napraviti mjesec dana pauze i prestala piti tablete,prije 10 dana sam ponovno dobila menstruaciju i ponovno prvi dan menstruacije pocela piti yasmin,inace kada bi tokom krvarenja popila yasmin ono bi prestalo vec drugi treci dan,no sada sam imala duze krvarenje no inace(inace krvarim 5 dana)a sada je to potrajalo 8 dana uz to da sam svih 8 dana pila tablete,a sada nakon tih 8 dana imam cudan osjecaj u trbuhu,ne znam kako to objasniti,pa Vas zato pitam prvo,dali se trebam bojati trudnoce?da li nakon sto sam popila 2 tablete vise,a kasnije 2 manje sada imam duze krvarenje i cudan osjecaj u trbuhu ili je to zbog pauze?i konacno,da li da se obratim ginekologu zbog svega navedenog i odem na pregled? PUNO VAM HVALA! NA ODGOVORU!!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

05.09.2007. 20:25

Dosta toga ste zbrljali ali mislim da niste trudni. Da budete sigurni napravite test na trudnoću.
Za ubuduće - kad redovno pijete kontraceptive zaštićeni ste od trudnoće i u vrijeme pauze - dakle nije bilo potrebe za one dvije tablete. Također, dečko smije ejakulirati u vas, to i jest ideja zaštite od trudnoće. Popiti samo 18 tableta iz pakiranja bila je velika greška, njih ste trebali baciti i kupiti novu kutiju.
No sad, što je tu je - ubuduće pamet u glavu i pitajte nekog tko zna! Sad popijte ovu kutiju do kraja, nakon 7 dana pauze nastavite s novom i bit će dobro.