Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4350 | Broj poruka: 50843

anonymous

Ivo Balenović, dr. med.

Dom zdravlja KZŽ
Krapina, Mirka Crkvenca 1


Je li moguca trudnoca?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

dandelion55

15.05.2022. 01:35

Poštovani doktore, pisala sam Vam i prije koji dan. Koristim Yaz pilule, zadnja menstruacija počela je 25.4., a nezaštićen odnos imala sam 29.4. s tim da dečko nije ejakulirao unutra. Poslednjih dana imam jako čudne simptome, jako natečene i bolne grudi, česta potreba za mokrenjem, veća tjelesna temperatura sa naletima vrućine. Zanima me da li postoji mogućnost trudnoće jer ovakve simptome nisam imala nikada otkad koristim pilule, tako da su mi veoma čudni i neuobičajeni. Pilule pijem redovno ( svako veče u rasponu od 2 sata), ne dešava se da ju zaboravim. Nije mi jasno gdje se mogao desiti propust i sta je u pitanju. Hvala na odgovoru!

Ivo Balenović, dr. med.

17.05.2022. 18:15

Poštovana, budući da redovito pijete pilule ne postoji mogućnost trudnoće. Ako se u to želite uvjeriti, savjetujem da uradite test.

zabrinuta55555

19.05.2022. 18:35

Poštovani, imam 23 godine i narednih 3 godine uzimala sam kontracepcijske tablete te ih više ne koristim od 1.mj ove godine (razlog prestanka uzimanja su bile glavobolje). Mjesečnice su mi redovite te sam zadnju menstruaciju imala od 30.4-5.5, bila je uredna i došla je na vrijeme. Imam zaštićene spolne odnose (prezervativ) i uvijek dodatno pazimo. Proteklih 6 dana imam poprilično jake bolove u jajnicima te imam smeđi iscjedak koji nije jak ali je prisutan te sam radi toga zabrinuta pošto nikad do sad nisam imala takav problem.
Da li postoji mogućnost trudnoće ili neke upale?
Molim Vas za savijet.
Lp

melaani

13.06.2022. 08:15

Postovani,
Da l’ moze da se zatrudni neposredno pre mentruacije,odnose sam imala 22/23/24/25 (bili su zasticeni, ali uvek postoji taj 1%)mentruacije sam dobila 2dana ranije (trebala je nastupiti 28), dobila sam 26 maja koja mi je trajala 3dana (inače traju od 5 do 6 dana) nakon toga sam uradila Bejbi test 14dana posle odnosa da l’ je on važeći ili treba da sačekam ovulaciju (plodni dani su mi bila od 7 do 13 u maju što znači da sam odnose imala u neplodnim danima),ovog mjeseci po aplikaciji su mi plodni dani od 9 do 15 da l’ posle toga trebam uraditi test
Test koji sam radila bio je negativan
Da l’ je možda nakon odnosa nastupila lažna menstruacija? Tih dana pre nego sto sam dobila, bila sam pod stresom da l’ mi je mozda zato menstruacija trajala krace? Kad mogu 100% iskljuciti opciju da je u pitanju trudnoca?