Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kakvu kontracepciju koristiti?


Autor Poruka

abazzia

13.09.2007. 15:20

Lijepi pozdrav! 27 mi je godina,prije dva dana sam izvadila spiralu koju sam koristila 3g. Odlučila sam je ukloniti jer mi je unazad par mjeseci počela stvarati teškoće u smislu čestih krvarenja i bolova nevezanih uz mjesečnicu! Rodila sam prije 3g. a prije trudnoće sam pila Trinovum! Sada me zanima koje tablete bi mi preporučili! Ciklus mi je pomalo neuredan,a i krvarenja su obilna i poduža,ali pretpostavljam da je to zbog spirale. Nemam problema sa povišenim tlakom,dapaće hipotoničar sam,ali zato patim od učestalih migrena (Zomig mi je th). Imam dosta masnu i nečistu kožu i kosu pa sam razmišljala i o Diane35,a zanima me i kakva su vaša mišljenja o kontracepciskim flasterima. Unaprijed hvala na odgovoru. Stella!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

15.09.2007. 22:10

Zbog migrena vi nažalost niste idealan kandidat za oralne hormonske kontraceptive. Svjetska zdravstvena organizacija zabranjuje upotrebu kontraceptiva u žena sa teškim migrenama praćenim neurološkim ispadima, tako da biste trebali pitati svoju neurologicu ili doktoricu opće prakse koliko su teške vaše migrene. Ukoliko su blaže, dozvoljava se upotreba hormonske kontracepcije, ali uz oprez i praćenje.
Zato je možda za vas bolje rješenje da razmislite o Mireni. Ona bi sredila vaša krvarenja, a ne bi predstavljala rizik u odnosu na migrene.

abazzia

17.09.2007. 18:45

Hvala puno na odgovoru! Nažalost bojala sam se da ćete mi to reći jer sam se već malo raspitala o migreni i hormonskoj kontracepciji! Problem je to što ne želim ponovo stavljati spiralu! Mislila sam piti pilule par mjeseci,a onda možda ići na drugu trudnoću! Još ću se raspitati kod svog neurologa,svejedno puno hvala na savjetu!