Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Koja vrsta kontracepcije?


Autor Poruka

Karmen

11.04.2007. 22:45

U ožujku 2004. rodila sam sina. Sistematske preglede obavljam redovno. U studenom 2006. ultrazvuk dojki nije bio u redu napravljena mi je citopunkcija na obje dojke. Citološki nalaz: Mikroskopski: 1. U obilno celularnim razmacima nađeno je mnoštvo manjih, večih i razgranatih nakupina stanica duktalnog epitela, mjestimice s gomilanjem jezgara i blagom anizonukleozom, nešto apokrinih stanica i makrofaga, biopolarnih golih jezgara, dosta eritrocita.
2. U oskudnije celularnim razmacima nađene su apokrine stanice, po koja nakupina duktalnog epitela, biopolarne jezgre.MIŠLJENJE: 1. Fibrocistična promjena dojke s jakom proliferacijom epitela i blagom atipijom. preporuča se pregled kirurga i patohistološka verifikacija. Nakon obavljenog pregleda kod kirurga rečeno je da nema maligniteta ali kontrola za godinu dana s obavljenim ultratzukom, te zabranjena kontracepcija (tablete). Nisam tablete koristila nakon poroda ciklus od 30-35 dana, dužina trajanja 7 dana,bolno ali ne obilno. Molim Vaš savjet za kontracepciju s obzirom na nalaz. Hvala!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

12.04.2007. 09:35

Obzirom su vam zabranili hormonsku kontracepciju, jedino rješenje bio bi unutarmaternični uložak (spirala) ili sterilizacija. Niste napisali koliko vam je godina i da li planirate još djece. Ukoliko planirate dijete u slijedećih godinu ili dvije najbolje rješenje je mehanička kontracepcija.