Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kontracepcija i spolni odnos


Autor Poruka

m20

02.10.2007. 23:20

Prije 3 godine sam počela piti kontracepcijske pilule Cilest, a zadnja 3 mjeseca pijem Yasmin. Nakon par mjeseci uzimanja pilula primjetila sam kako mi je počeo opadati libido tj. želja za spolnim odnosom i primjetila sam manjak vaginalne sluzi jer je penetracija bila otežana i bila je potrebna duža predigra. S vremenom je želja sve više opadala i sada u zadnjih godinu dana uopće nemam želje za spolni odnos.Prije nego što sam počela piti tablete štitili smo se partner i ja kondomima i tada je sve bilo u redu jer i sama sam inicirala spolni odnos, a danas se to događa jaaako rijetko, a i rijeđe imamo spolni odnos što nas dovodi do svađa jer ne znamo kako to riještit. Zanima me da li to ima veze sa hormonima u pilulama i što napraviti da bi mi se povečala želja? Možda prestanak korištenja tableta ili?
Hvala

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

03.10.2007. 09:40

Da, nažalost, smanjenje libida nekad zna biti nuspojava kontracepcije, i jedina je pomoć prestati ih uzimati.

dm

04.10.2007. 08:25

Lijepi pozdrav!!!
Prije odprilike 15 godinačuo sam za kontracepciju koju su u staroj Kini koristili TAOISTI
na način da se ,prije samog orgazma kod muškarca,stisne točka između testisa i anusa,penis se ne vadi .
Tako ne dolazi do izbacivanja sjemena.I sam koristim takvu metodu od kada sam čuo za to (supruga i ja imamo dvoje dijece, dobili smo ih planirano).Nigdje u medicini nisam naišao na takav opis kontracepcije.
Zanima me da li takav način kontracepcije može ipak štetiti organizmu(ima li ikakvog utjecaja na prostatu) ,i šta se dešava sa spermijima.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

04.10.2007. 15:05

Kao što ste i sami primijetili, nigdje u medicini nema opisa takve vrste kontracepcije, pa ja o njoj ništa ne znam. Ali mogu koristiti medicinsko znanje, iskustvo, i zdrav razum, pa vam reći da sumnjam da išta može štetiti.