Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kontracepcijeske Trinovum i nepojava menstruacije!


Autor Poruka

anitram

07.07.2007. 13:35

Poštovani bila bi Vam jako zahvalna kad bi mi odgovorili na moje pitanje!

Naime pijem Trinovum vec 2 godine, i dosada je sve bilo u redu.
18.06. sam popila zadnju tabletu i trebala dobiti menstruaciju. U to vrijeme bila sam pod velikim stresom i otisla na more. Medjutim menstruacija mi je na moru izostala (nisam je dobila), iako mjesec dana unatrag nisam imala spolne odnose s partnerom.
Tjedan dana prije 18.06. zaboravila sam jedan dan popiti tabletu, koju pijem tocno u 12h. Tek sam drugi dan u 12h shvatila da je prijasnji dan nisam popila, pa sam tada popila jednu tabletu za prijasnji dan i drugu tabletu za taj dan. Jel moguce da sam poremetila ciklus, pa mi je zbog toga izostala menstruacija?

I drugo pitanje: u vrijeme izmedju 19.06.-25.06. kad je trebala nastupit menstruacija ( a nije), imala sam 2 puta nezasticene odnose s deckom (on nije svrsio u mene). 26.06. sam nastavila piti novu karticu Trinovuma, jer sam pretpostavila da je mozda menstruacija izostala zbog stresa, putovanja, propustene tablete..
Sljedeca menstruacija mi treba doci u periodu od 17-23.07. (zadnju tabletu pijem 16.07.).

medjutim sada se bojim da nisam mozda trudna? Kupila sam test za trudnocu, ali neznam dal bi trebala se testirati vec sada, ili pricekati menstruaciju koju trebam dobiti (17-23.07.), posto kao sto sam vec navela onda kad mi je izostala menstruacija- unatrag mjesec dana nisam imala spolnih odnosa.

veoma sam zbunjena i molila bih Vas na sto brzem odgovoru.
Unaprijed se ispricavam na mozda predetaljnom opisu, no htjela sam da raspolazete sa svim informacijama, kako bi Vam bilo lakse odgovoriti.

unaprijed zahvalana!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

07.07.2007. 17:35

Vjerujem da vam je krvarenje izostalo zbog stresa. Međutim, test na trudnoću napravite već sada, da bi mirnije čekali slijedeće krvarenje. Ako i ono izostane, ponovo napravite test. I u slučaju pozitivnog i negativnog nalaza trebate ginekologu, jer ako je negativan vrijeme je za promjenu tableta.