Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Krvarenje


Autor Poruka

Maja977

20.07.2020. 22:00

Poštovani, godinu dana koristim Diane 35 zbog policističnih jajnika i imala sam prvi spolni odnos prije 9 dana (subota) na drugi dan pauze od kontracepcijskih tableta. Tijekom odnosa se pojavilo par kapljica krvi na kondomu i kasnije na toaletnom papiru. Dva dana kasnije dobila sam redovitu menstruaciju kao i svakog mjeseca, na četvrti dan pauze. Tjedan dana kasnije, u subotu imala sam drugi spolni odnos, a menstruacija je završila u potpunosti dan ranije. Opet se pojavilo oskudno krvarenje koje je bilo vidljivo na kondomu i opet na papiru u nedjelju i danas. Zanima me postoji li kakva opasnost zbog tog krvarenja ili je to zbog stupanja u prve spolne odnose? Hvala!

Ivo Balenović, dr. med.

21.07.2020. 08:45

Poštovana, ne postoji nikakva opasnost. Radi se o kontaktnom krvarenju, zbog stupanja u odnose.

korisnickoime09

22.07.2020. 21:30

Poštovani, prošli mjesec sam popila zadnju kutiju Logest tableta koje sam pila 15 mjeseci. Na 11. tableti (12.6.) počela sam krvariti i krvarila sam sve do kraja kutije te prvih 5 dana u pauzi, zadnji dan krvarenja bio je 27.6. te je krvarenje bilo obilno kao da imam menstruaciju, a tablete sam uzimala redovito, dakle ni jednu tabletu nisam zaboravila popiti. Mjesec prije mentruaciju sam dobila 27.5. Imala sam spolni odnos s dečkom 28.6. te je on ejakulirao u mene. Budući da sam imala povremeno takva obilna krvarenja, ginekologinja mi je promijenila tablete te sada pijem Lindynette 30 te mi je danas (22.7.) drugi dan sedmodnevne pauze, ali još nisam dobila menstruaciju. Budući da je moja ginekologinja na godišnjem molila bih Vas da mi odgovorite. Je li zaštita smanjena s obzirom na krvarenje? Postoji li mogućnost za trudnoću? Unaprijed hvala na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

23.07.2020. 11:15

Poštovana, krvarenje može nastupiti bilo koji dan 7-dnevne pauze, a ponekad može i izostati (kod žena koje dugo uzimaju kontraceptive). To ne umanjuje učinkovitost tableta. Budući da ste redovito uzimali terapiju ne postoji mogućnost trudnoće. Ukoliko se želite uvjeriti, uradite test.