Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Krvarenje odmah nakon uzimanja ellaone


Autor Poruka

Tigrica-

15.05.2022. 16:00

Poštovani,
25 mi je godina. 5.5.2022. uzela sam ellaone jedan dan nakon odnosa (ne znam jesam li bila u plodnim danima). Nakon toga opet se dogodio nezasticeni odnos te sam danas, 15.5. opet nazalost uzela pilulu jer nisam mogla otici ginekologu, a bojala sam se osloniti samo na LH trakice (koje su ipak bile negativne).
Odmah nakon današnjeg uzimanja ellaone, u roku od 3 sata pojavilo se krvarenje. Ne znam radi li se o (3 dana) uranjenoj menstruaciji, reakciji na tu drugu tabletu (iako sumnjam da može biti nakon već 3 sata reakcija) ili čak tzv. Implantation spotting o kojem sam čitala?
Stvar je u tome što je prva uzeta tableta bila najvjerojatnije za vrijeme plodnih dana, to je bio 18. dan ciklusa, odnosno ako se ovo krvarenje uzima kao menstruacija onda je odnos bio 11 dana prije pocetka novog krvarenja.
Je li sada (sutra) dobro vrijeme za otići ginekologu i obaviti neki pregled ili test?
Željela bih ubuduće odlaziti na folikulometrije kako bi bila sigurna u ritam svojih plodnih dana.

Tigrica-

15.05.2022. 17:05

Oprostite, mislila sam na termin Implantation bleeding. O tome sam citala da moze trajati samo par sati i evo, stvarno sam vec prestala krvariti i radilo se o zaista maloj kolicini krvi, mogla sam proci i bez uloska.
Dakle da ponovim, prije 10 dana uzeta je prva tableta. Moguce da sam vec bila u ovulaciji...
Biste li mi preporucili odmah ginekologa sutra ili koji je najhitniji danji postupak?

Ivo Balenović, dr. med.

17.05.2022. 18:15

Poštovana, ako sumnjate na trudnoću ( u što, prema svemu navedenom sumnjam) prvo uradite test. Obzirom na sve što ste naveli savjetujem i pregled.