Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


lijekovi i kontracepcija


Autor Poruka

Ivo Balenović, dr. med.

27.11.2019. 09:20

Poštovana, kontracepcijska metoda koju koristite jednako je učinkovita kao i Mirena. Prednosti Mirene su što smanjuje krvarenje i na taj način prevenira nastanak anemije. Mirena je izbor za žene koje imaju obilnija krvarenja.

mala0212

15.12.2019. 13:15

Poštovani, pijem pilule axira 35. Zbog prehlade dobila sam lekadol plus c granule i u uputama piše da se treba savjetovati s liječničkom ukoliko se koriste oralna sredstva za sprječavanje trudnoće koja sadrže estrogene. Sto vi mislite o tome?
Hvala na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

15.12.2019. 22:50

Poštovana, Lekadol neće umanjiti učinak kontraceptiva.

Aleks002

21.12.2019. 18:15

Postovani,
pila sam Yaz tablete 6 mjeseci zbog hormonskog disbalansa, prestala sam ih piti prije 20 dana i imam pojacan beli iscedak, imam osjecaj da ne prestaje i moram da nosim dnevni ulozak,takodje osjecaj gladi i napetosti. Zanima me da li ce mi prva sledeca menstruacija kasniti? No, brine me jos sto poslednje dvije mendtrucije umjesto da su pocele prvi dan koristenja bijelih tableta, tek 3.dan je pocinjalo krvarenje a vec peti dan sam pocinjala sa pilulama iz nove kutije i prekinula men.i menstruacija i bila oskudnija nego inace(koliko se sjecam, jednom sam preskocila jednu pilulu skroz ali ne znam da li je to bilo prije ova dva mjeseca, sve ostalo sam u tacno vrijeme pila). Jos sam nevina ali sa deckom upraznjavam peting od septembra, da li postoji mogucnost da sam mozda nekim cudom trudna jer mi se bas posle toga krvarenje poremetilo, plus sjemena tecnost nije dosla u vaginalni otvor, ali jednom je on imao ves na sebi a ja ne, postoji li tako mogucnnost trudnoce?

Ivo Balenović, dr. med.

21.12.2019. 21:30

Poštovana, nakon prestanka uzimanja oralnih kontraceptiva ponekad je potrebno dva do tri mjeseca da se menstruacijski ciklus stablizira. Prema svemu navedenom ne postoji nikakva mogućnost trudnoće.