Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


logest


Autor Poruka

chloee

02.07.2007. 10:45

draga doktorice, dobila sam pilule logest radi reguliranja menstruacije jer su bile obilne. nakon prve kutije tableta menstruacija je bila malo manje obilna i skroz bezbolna. sada nakon druge kutije je kao i prije, jako obilna uz bolove. imam li razloga za zabrinutost? hvala

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

02.07.2007. 12:25

Nemate razloga za zabrinutost. Međutim, ako bi i slijedeća menstruacija bila bolna i obilna, a to je u stvari razlog zašto koristite tablete, ja bih promijenila kontraceptiv u malo jače doziran. Ali dajte mu šansu još jedan mjesec, moguće je ovo bilo slučajno.

chloee

02.07.2007. 16:35

hvala na brzom odgovoru. samo mi nije jasno kako može biti ovako ista kao da nisam pila tablete, ako već nema ovulacije i menstruacija nije prava nego uzrokovana hormonima.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

02.07.2007. 20:35

Ni meni happy. Šalim se, nekad menstruacije nastave biti bolne i obilne, iako vrlo rijetko. To moguće ima veze sa niskom dozom hormona u Logestu, pa bez obzira što su vam jajnici umireni Logestom, vaša maternica ne zna da se nešto promijenilo (a ona je odgovorna i za bolnost i za obilnost). A možda ste samo imali nekakav stres prošli mjesec koji je dodatno pogoršao situaciju, vidjet ćemo.