Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Logest


Autor Poruka

Jela

27.04.2006. 21:28

pijem logest vec godinu dana.. i gledajuci kalendar unazad i unaprijed, dokle god ih budem uzimala prvi dan mjesecnice ce mi biti subota... to mi ne odgovara pa bi ja htjela pomakniti na nedjelju..
danas mi je 8. dan pauze pa bi trebala popiti prvu tabletu iz nove kutije no ja sam mislila popiti je sutra jer bi tako pomaknila mjesecnicu pa uvijek je dobivala u nedjelju...
sad me zanima koliko dugo mi onda ta zastita pilulama nece biti sigurna i koliko dugo moram koristiti jos neku drugu zastitu (kondom..), tj kad ce se sve vratiti u normalu kao prije...
hvala

doc. dr. sc. Branko Radaković

28.04.2006. 11:49

Produžite uzimanje Logesta za jedan ili više dana da biste dobili menstruaciju u vrijeme koje je povoljno za Vas. Vi možete ako to želite uzimati Logest i 2-3 mjeseca kontinuirano pa onda napraviti pauzu da bi dobili menstruaciju. No to su neki novi trendovi u uzimanju oralne hormonske kontracepcije, ali zbog nedostatka prostora ne bi išao u detalje.

Dunja

29.04.2006. 21:29

Poštovani dr. Radaković,

možete li navesti gdje se može više saznati o tim novim trendovima?
I da li se ista stvar može učiniti i sa Evra flasterom?

jela

05.05.2006. 22:06

e ovako.. hvala na odgovoru...
znaci ja trebam od iduce kutije uzeti jednu tabletu da produzim jedan dan, ali onda u iducoj kutiji ostaje 20 tableta (umjestio 21) pa kad krenem drugu kutiju redovito piti mjesecnica mi se opet vraca na staro, jer cu imat tabletu manje, pa sam opet na istom...?

doc. dr. sc. Branko Radaković

08.05.2006. 11:38

Kod svog ginekologa.
Vjerujem da da premda nemam osobnog iskustva s Evrom jer je ona tek nedugo na raspolaganju pacijenticama u Hrvatskoj.