Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


zašto izostane menstruacija?


Autor Poruka

madison

21.11.2005. 15:29

Pozdrav!
Tokom godina sam koristila nekoliko vrsta pilula:stediril,diane 35, logest,cilest...Niti jedne nisam podnosila,ili sam bila predespresivna,ili sam krvarila cijeli mjesec,dobila 5 kg,imala mučnine i sl.Nakon 2,3 mj. uvijek bi odustala!Ljetos mi je dermatolog preporučio yasmin i sve se činilo super,nema nuspojava,sve super,koža odlično no izostala mi je menstruacija tj.točnije:nakon 1.mj-1 dan ; nakon 2.mj - nista ;3mj - normalno 4 dana ;4.mj-ništa.Možete li mi objasniti radi li se još uvijek o prilagodbi organizma ili se nešto drugo dešava,pa mi ni yasmin ne odgovara!? Radim li loše što ih i dalje pijem? Imam 30 godina,pijem kontrac.pilule isključivo zbog akni.Puno hvala!

doc. dr. sc. Branko Radaković

17.01.2006. 12:02

Ako ste uzimali spomenute pilule samo zbog akni vjerojatno su Diane 35 najbolji izbor, ali i Yasmin dolazi u obzir. Teško je kazati zašto baš Vama izostaju menstruacije ukoliko se držite uputa za uzimanje kontracepcijskih tableta. Iz Vašeg teksta ne mogu znati dali ste prije uzimanja pilula imali uredan ciklus. Obzirom da je očito da imate problema sa svakom spomenutom pilulom trebali bi se javiti u jednu od specijaliziranih ustanova radi potrebne obrade i savjeta.

Branka

23.03.2006. 10:10

Pozdrav !

Koristila sam pilule cilest šest godina na preporuku ginekologa jer su mi menstruacije prije toga bile jako neredovite.Uzimanjem pilula su mi se ciklusi sredili na 28 dana. Prije tri ili četri mjeseca sam odlučila prestati uzimati tablete jer sam htjela da mi se organizam oporavi prije nego planiram imati djecu.Tri menstruacije nakon toga su mi doše 32 dan a ova zadnja mi već kasni dva dana.Da li je moguće da mi se organizam još privikava na tu promjenu jer misli osobno da nemam zarloga za brigu da sam možda eventualno trudna? Molim Vas da mi malo pojasnite te promjene kod organizma kako utiječu na ciklus.


Hvala

doc. dr. sc. Branko Radaković

08.05.2006. 11:35

Obzirom da ste ranije imali neuredne menstruacije, sadašnji ciklus od 32 da na je sasvim uredan. No moguće je da Vi ponovno nećete imati redovit ciklus, ali ne zbog toga što ste uzimali Cilest. Ukoliko se to dogodi, a želite zanjeti morat ćete se obratiti svom ginekologu.