Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


logest


Autor Poruka

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

19.03.2009. 20:55

Ne, to se odnosi na žene iznad 35 godina. Pročitajte temu Obavezno pročitati

fantom slobode

19.03.2009. 21:55

Budem, hvala puno!

20.03.2009. 09:30

Poštovana,
već dosta dugo imam neredovite mjesečnice. Nedavno sam bila na pregledu kod ginekologa, koji mi je ultrazvukom ustanovio da na jajnicima imam malo više folikula. Obavljen je i PAPA test koji je bio uredan. Ginekolog mi je propisao Logest te rekao kako bi mi trebao pomoći pri reguliranju mjesečnice. Također me je uputio na vađenje krvi (jetrene probe) - nalaz uredan. Logest nisam počela piti iz straha od nuspojava, ali razmišljam da počnem. Kako je od zadnjeg nalaza krvi koji sam već spomenula prošlo 4 mjeseca, trebam li pretrage ponoviti ukoliko se odlučim uzimati Logest? Može li se Logest početi piti prije nastupa mjesečnice, budući da nemogu toćno znati kad će slijedeća doći. Zadnje dvije sam imala u 12. i 1. mj. te od tada ništa, osim što zadnjih nekoliko dana imam nekakav smećkasti iscjedak. Trebam li zbog toga brinuti? Također me zanima kad se najranije mogu pojaviti nuspojave (one malo opasnije) prilikom uzimanja Logesta?

Ispričavam se što šaljem ovako dugačko pitanje i unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
S poštovanjem.

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

20.03.2009. 16:00

Možete početi bez ponovnih pretraga, i možete odmah. Pročitajte temu Obavezno pročitati

aleksis

28.05.2011. 02:06

pijem logest 4 meseca i do sada mi se nije desavalo da zaboravima da popijem sve do juce, pa sam prilicno zabrinuta sada... logest pijem svakoga dana oko 19h, tako da sam zadnju popila u sredu, a juce preskocila i setila se tek danas oko 19h kada je trebalo da uzmem tabletu za danas, a par sati pre toga sam imala nezasticeni odos...da napomenem da mi je ovo zadnja nedelja u ovom pakovanju... ginekologica mi je rekla da mogu ali ne moram da popijem i tabletu za prethodni dan jer ona nista ne znaci sad s obzirom da teblete deluju unapred i da nastavim da pijem normalno, pa ja nisam ni popila propustenu tabletu za juce...pa me zanima da li je tacno da ta propustena tableta ne mora da se popije i da li postoji verovatnoca da cu ostati trudna zbog tog propustanja od jednog dana? ginekologica mi je rekla da nema razloga za paniku ali da moram da koristim zastitu narednih nedelju dana, ali bi mi mnogo znacilo da mi i vi odgovorite... unapred hvala

Natalija Beljo, dr. med.

29.05.2011. 17:35

Slažem se sa vašom ginekologicom da ne trebate strahovati i da nastavite piti dalje tj. pauza pa novi blister. Nema trudnoće i nije potrebna dodatna zaštita.