Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


migrena s aurom i kontracepcija


Autor Poruka

plava123

29.11.2017. 11:40

postovani,
prije 4 godine prvi put mi se javila migrena s aurom i tada je ustanovljeno da je to povezano sa stresom. migrene su trajale 2 godine a u meduvremenu sam se pocela zdravije hraniti. prije godinu dana pocela sam piti kontracepcijske pilule softinelle i nije bilo nikakvih problema do prije tjedan dana kada se ponovno pojavila migrena s aurom . utrnula mi je cijela desna strana tijela, teze sam pricala i morala sam se bas skoncentrirati da kazem ono sto zelim . uobicajeno nakon toga sam povracala i uslijedila je glavobolja koja je trajala dan i pol. proslo je 5 dana a jos uvijek osijecam napetost iza u vrati i prema glavi kao neki pritisak i osjecam se nekako slabije. moje pitanje je utjecu li tablete na to posto godinu dana nije bilo nikakvih problema? ako je do njih, postoje li nekke druge kontracepcijske tablete koje nebi imale takav ucinak ? citala sam o mini pilulama pa me zanima jesu li one bolja solucija u mom slucaju?
unaprijed hvala

Ivo Balenović, dr. med.

30.11.2017. 00:15

Poštovana, savjetujem detaljan neurološki pregled. Tablete sigurno nisu uzrok tome, ali pitanje je da li je poželjno uzimati ih uz takvo stanje.